Reisibüroo Estravel turundusjuht Airi Ilisson kiidab Kreekat kui ideaalset perereisi sihtkohta: „Korfu saarel olevad kuurordid pole liiga suured ega tihedalt kõrghooneid täis pikitud. Lisaks populaarsetele liivarandadele leidub saarel ka hulgaliselt väikeseid rannakesi neile, kes hindavad privaatsust. Kui võtta rendiauto ja omal käel saarel ringi sõita, siis avastamisrõõmu saab Korful kogeda igal sammul.“ Seiklushimulistele leidub hulgaliselt vaba aja tegevusi: laeva- ja paadisõidud, langevarju- ja banaanisõidud, veesuusatamine, sukeldumine, snorgeldamine jms.

Kreeka reisisihtkohtade seas on tavaliselt trooninud Rhodose ja Kreeta saared, kuid Airi Ilissoni sõnul on sel aastal vaieldamatult kõige populaarsem sihtkoht just Korfu: „Ei teagi, kas ETV-s jooksnud sarja „Durrellid“ tõttu või mõnel muul põhjusel on Korfu saar muutunud eestlaste seas populaarseimaks Kreeka sihtkohaks.“ Gerald Durrelli tuntud raamat “Minu pere ja muud loomad” sündis justnimelt isiklikest elamustest Korfu saarel ning raamatu põhjal loodud telesari „Durrellid“ jooksis kevadel ka eestlaste teleekraanidel. Lopsakas loodus, mäed ja rannad ning traditsiooniline hästi säilinud Vahemere-äärne arhitektuur loovad idüllilise meeleolu muinasjutuliseks puhkuseks.

Suvise koolivaheaja perereiside sihtkohtade TOP 10:

  1. Soome
  2. Kreeka
  3. Bulgaaria
  4. Türgi
  5. Rootsi
  6. Venemaa
  7. Itaalia
  8. Ameerika Ühendriigid
  9. Horvaatia
  10. Hispaania


Allikas: Estravel, lastega reiside broneeringud perioodil juuni-august 2019

Kui vaadata koos lastega reisijate sihtkohtade edetabelit, siis on näha, et esikohal on peamiselt need sihtkohad, kuhu saab kohale ühe lennureisiga. „Lastega pered eelistavad reisida sinna, kuhu saab kohale võimalikult lühikese ajaga ja mugavalt,“ selgitas Ilisson, kes lisas, et peale pakettreisidele saab Kreekasse, Türki ja Hispaaniasse Malagasse sel suvehooajal Tallinnast ka liinilendudega otse lennata.

Estraveli statistika näitab, et Vahemere ja Musta mere äärsete perereiside tavaline pikkus on 2 nädalat, keskmine hind reisija kohta on 470 eurot. Rootsi reisitakse keskmiselt kolmeks päevaks ja keskmine broneeringu hind reisija kohta on 99 eurot. Soome minnakse küllaltki sageli aga vaid üheks päevaks – Helsingisse teemaparke ja ostukeskusi avastama. Kiired ja soodsad laevaühendused Helsingiga võimaldavad lühikest seiklust vaid keskmiselt 16 euro eest ühe pereliikme kohta.

Airi Ilisson kirjeldas, miks Soome on stabiilselt eestlaste reisisihtkohtade esikolmikus: „Päevareisid Soome ei võta kuigi palju aega ega raha ning Helsingis on palju toredaid kohti, kus kogu perega aega veeta: Linnanmäki lõbustuspark ja Sea Life meremaailm pakuvad avastamist igas eas reisisellile. Samuti on Helsingis disaini- ja kunstihuvilistele valikut rohkem kui üheks päevaks ning sealsed disainipoed, muuseumid, galeriid ja festivalid on kujunenud Eesti kultuurigurmaanide mekaks.“