Mugavus on hinnas

Kõige olulisem sõnum tänavusügiseses jalatsimoes on teadmine, et mugavusele ei pea keegi lõivu maksma ja miski ei ole tänavu kroonitud nii kõrgelt kui mugav ja jalga päriselt toetav jalanõu. Mugavustrendi sõnumitoojad tossud ja botased on taas lubatud väljapoole treeningsaali ning omal kohal ka viisakamat üldmuljet taotleva riietusega. Kui tossud juba tänavale jalutama lubati, ei saa nad sel aastal kuidagi tagasihoidlikuks jääda vaid esinevad kirkas värvigammas ja pilkupüüdvas disainis.

Teine mugavust tõotav trendisuund on jätkuv flirt meestemoest inspireeritud liistude ja lõigetega — madalad, toekad kontsad, Oxfordi-stiili järgiv fassong ja meestekinga imiteeriv ninakuju annavad lubaduse mugavast kulgemisest mõnusat kontsapuhkust pakkuvate jalavarjudega.

Tõeline trendihoiatus on nööritavad saapad — nööre kohtame sel hooajal kõigil säärepikkustel nii kõrgel kui madalal. Ja jälle ei tasu muretseda mugavuse pärast, vaevarikast saapanöörimise tööd nõudvat kaunistust dubleerib enamasti mugav lukk.

Sügis-talvine moepilt on väga lubav materjalide valiku osas, kohal on kõik, sile täisnahk, samss, lakk, poni- ja seemisnahk, satiin ja tekstiilid. Disainerid on laialdaselt kasutanud lakknahka ja roomajate nahku ning nende imitatsioone. Julgelt on hullatud erinevaid materjale samasse kinga- või saapapaari kokku segades — alumine osa siledast nahast, säär samsist või tekstiilist. Silmarõõmu pakub ka alligaatori-ilmeliste või erineva tekstuuuriga nahkade ühtekokku kombineerimine.

Iludetailid ja kaunistused ilmestavad nii kingi kui ka saapaid ning romantiliste lillede, liblikate ja kivikeste kõrval on samavõrra au sees karmid needid, pandlad ja rihmad.

Ka need daamid, kelle lahutamatuks saatjaks on ja jäävad kõrged kontsad, eelistavad üha enam mugavust — tänavune sügis-talv teeb silma plokk-kontsaga, platvormking täistallaga kingade kandjale, pakkudes kõrgustes viibijaile mugavust ja toekust päeva lõpuni. Loomulikult ei ole klassikalised ülinaiselikud tikk-kontsad kuhugi kadunud ei moepildist ega kaupluste kingavalikust.

Disainerid on täiega nautinud looduse muutumist sügise saabudes — nii nagu taevasse sinisesse koguneb tumedust üha varem ja suvine kerge prosecco asendub küünlavalgel bordoo-buketiga on sügis-talvistes kinga- ja saapavärvides domineermas küps gamma tumesinisest ja burdoopunasest šokolaadpruuni ja karamellini. Ning hea uudis värvilistesse jalanõudesse armunutele on, et keegi ei oota sel hooajal teilt saabastega samas toonis rõivaid või ridiküli — kontrastid on moes!

Meestemood mängib materjalidega

Meestemoes praegu väga soositud tossud ja vabaaja jalanõud sobivad tänavuse naiste jalatsimoe trendide kõrvale nagu valatult. Hooaeg julgustab mehi vilumate ilmade saabudes jalavarjudeks saapaid valima, olgu selleks siis rändurisaapad, klassikalised nahast saapad või üha enam parkettidelegi jõudvad Chelsea-saapad. Meestemoes välgub sileda naha kõrval püksisäärest palju mugavat seemisnahka ning erinevate materjalide kasutamine on meestemoes sama õigustatud nagu tänavuses naistemoeski.

Lapsed võtavad eeskuju

Lastemood hüüab uljalt hüvasti kõigele mis roosamanna-lapselik. Me tahame olla sellised, nagu on meie vanemad ja me tahame kanda just samasuguseid kingi, mida kannavad meie emad ja isad! Eeskuju on nakkav ja järgimistvääriv mõlemas suunas — just nii mugavates ja mõnusates kingades nagu te oma lastele jalga paneksite, võite lõpuks ometi ka ise käia. Ja seda allahindluseta stiili või trendikuse arvelt.