Trendikas retsept: hõrk ja tervislik valik — grillitud avokaadod

 (1)
Trendikas retsept: hõrk ja tervislik valik — grillitud avokaadod
Foto: Vallo Kruuser

Suvi on aeg uute asjade proovimiseks. Siin on retsept hõrkude grillitud avokaadode tegemiseks — maitsev ja tervislik!

Vaja läheb (neljale inimesele):

2 küpset avokaadot

üks laim või sidrun

1,5 teelusikatäit oliivõli

soola (soovi korral võib olla maitsesool)

pool tassi värsket salsakastet (soovi korral)

Kuidas valmistada?

Grillitud viilude tegemiseks lõika avokaado pooleks, koori ning haki viiludeks. Pigista viiludele peale natukene sidruni- või laimimahla ja pintselda õrnalt oliivõliga. Aseta viilud grillile ning lase mõlemalt poolt 2 minutit küpseda. Võta viilud grillilt ja maitsesta soolaga.

Grillitud poolikute avokaadode tegemiseks lõika avokaado kaheks ja eemalda seeme. Pigista mõlemale poolele kergelt sidrunimahla ja pintselda oliivõliga. Pane mõlemad pooled roheline osa allpool grillile ning lase 2-3 minutit küpseda. Eemalda grillilt ning maitesta soolaga. Soovi korral võid seemnest jäänud augu täita ka värske salsakastmega.

Allikas: Avocadocentral

Head nautimist!