Sääsed on tegelikult palju valivamad selle suhtes, kelle verd nad süüa soovivad. Neile ei sobi iga inimese veri, mõned tõmbavad neid ja teised peletavad hoopis eemale.

1. Kas su veri on 0-grupi veri?

Ühe uuringu järgi eelistavad sääsed just 0-grupi verd. See tundub olevat nende lemmik ja nad valivad kaks korda suurema tõenäosusega just selle, mitte A-grupi verd. Kas see pole mitte hirmuäratav?

2. Kas sa higistad palju?

Kui tunned, et higistad rohkem kui paljud teised inimesed või oled kuuma suhtes tundlikum, siis tea, et sääskedele see väga meeldib ja nad huvituvad sinust rohkem. Ja mida kuumem ja higisem sa oled, seda rohkem tahavad nad sind hammustada.

3. Äkki sul on halvad geenid?

Jah, isegi geenid mängivad sääsehammustuste puhul olulist rolli. Paljud teadlased usuvad, et neis peitub rohkem kui me arvatagi oskame. Osade inimeste organism "toodab" looduslikku sääsevastast ainet, aga need, kelle kehad seda ei tee, peavad nende vastikute väikeste putukatega rohkem võitlema.

Kuigi need on mõned asjad, mis muudavad meid sääskede jaoks atraktiivsemaks, läheb see nimekiri veel pikalt edasi. Meie nahka katvad bakterid, rasedus või riided, mida kanname, võivad samuti sääski mõjutada.

Allikas: Awareness Act