Kodumasinad on pidevas arengus ja muutumises. Iga 5-7 aasta järel lisatakse seadmetele innovatiivseid uuendusi. See tähendab, et seitsme aasta vanusel külmkapil ei ole selliseid omadusi nagu uutel mudelitel. Külmkappidel ei ole küll tavaliselt nii palju olulisi muudatusi kui näiteks pesumasinatel. Praegu turul olevatel masinatel on palju põnevaid ja kasulikke funktsioone — võite pesu masinasse visata ning nutitelefonis seadme tööle lülitada, lisaks on võimalik telefoni kaudu pesemise aega ja vahemikku sättida. Kodumasinad arenevad üha paremuse poole, mistõttu ei olegi igakord väga halb vana uue vastu vahetada. Kui Te aga ei soovi oma vanast masinast mingil juhul loobuda, on alati võimalik masin remonti viia, ent üldjuhul on remondi maksumus üsna võrdne uue masina hinnaga.

Teine tähtis põhjus, miks vana masina uue vastu vahetamine on kasulik, on energiakulu. Vanad seadmed tarbivad üldiselt tunduvalt rohkem elektrit, kuna need ei vasta tänapäevastele standarditele ja nõuetele. A++ seadmed tarbivad näiteks 250-300 kWh aastas. See teeb umbes 30-35 eurot aastas. Vanade masinate puhul võib sellisest energiakulust kahjuks vaid unistada.

Ei ole saladus, et paljud meist tunnevad vajadust pidevalt uusi masinaid soetada ning nendega sõprade ja sugulaste ees uhkeldada. Mõni inimene soovib lausa igaaastaselt oma vanad koduseadmed uute vastu vahetada. Me ju kõik soovime et meie tehnika oleks moodne ning kaasaegne, kui selleks on piisavalt rahalisi vahendeid, siis miks ka mitte.

Siiski ei ole nii tihe masinate vahetamine kuigi otstarbekas ega kaugeltki mitte rahakotisõbralik. Oma kodumasinaid tasub 5-7 aasta jooksul uuendada, kuna uuendused toovad sageli kaasa väiksema energiakulu ja uusi põnevaid ning kasulikke funktsioone. Seetõttu on masina väljavahetamine uue vastu teinekord tunduvalt kasulikum kui vana remontimine, mistõttu ei ole vaja ka vana seadme rikki minemise tõttu liialt kurvastada.

Jaga
Kommentaarid