Nurisünnituse on läbi teinud nii ka tuntud staarid nagu Nicole Kidman ja Emma Thompson. See on kohutav kogemus, eriti kui olete ultrahelis last juba näinud. Te küsite eneselt: “Miks mina?” ega suuda uskuda, kuidas arstid võisid sellel sündida lasta.

On loomulik tunda viha ja arvata, et teid on kuidagi alt veetud, veelgi rängem on näha teisi lapsekäru lükkamas, aga kannatuse, suhtlemisvalmiduse ja mõistmisega saate te partneriga sellest katsumusest jagu. Aga ärge teineteise südant seest sööge. Mehed leinavad teisiti kui naised ning te ei saa eeldada, et tema ei hooli. Ta võib uputada end töösse ja hoida leina sügaval enese sees.

Kõige olulisem asi, millega uue tite planeerimise juures arvestada tuleb, on emotsionaalne valmidus. Teil võib olla väga ränk mõelda uuesti üritamise peale, kuna te kardate, et rasedus võib jälle katkeda ning te tahate säästa end sellest piinast. Küll te aja jooksul ümber mõtlete. Ärge uisapäisa kiirustage, vastasel juhul võib teie perre sündida asendusbeebi, mis ei ole hea, kuna sellisel juhul on teie ootused liiga kõrged, ka võite te ta armastusega ära lämmatada.

Tavaliselt on mõistlik oodata uue katsetamisega minimaalselt kolm kuud, et teie sünnitusteed oleksid naasnud normaalsesse seisu. Kui te kaotasite nurisünnitusega palju verd, on teie vere rauasisaldus madal ning te peate ootama lapse hankimisega, kuni teie perearst on teid informeerinud, et teie vere rauasisaldus on tõusnud raseduse eelse tasemeni. Enese ette valmistamiseks ja rahustamiseks võiksite katsuda välja uurida, mis võis olla lapse surma põhjus. Nurisünnituste peamine põhjus on geneetilised defektid, seega laske ennast kontrollida võimalike kromosoomiprobleemide või pärilike haiguste suhtes. Kui põhjuseks oli tromb, võidakse teile kirjutada välja hepariini koos väikese aspiriinidoosiga, et verd lahjendada. Mõnikord muudavad sellised probleemid nagu endometrioos ning polütsüstiline munasarjade sündroom raseduse ja lapse lõpuni välja kandmise raskeks. Ärge kartke esitada küsimusi. Samas ei ole sageli neile vastuseid.

Aidata võib ka oma probleemi arutamine teiste sama probleemi all kannatanud naistega. Loomulikku viljakust aitab suurendada ka stressi vältimine, orgaanilise toidu söömine ja lisaainete (tsingi, seleeni, fooliohappe) tarbimine ning alkoholist hoidumine. Viimane kehtib ka teie partneri kohta. Kui te rasestute, püüdke vältida paranoilist hirmu, et kõik kordub.

Statistiliselt esineb enamusel naistel nurisünnitust vaid üks kord. Järgige toitumisalaseid soovitusi ning käige sagedamini arsti juures. Ärge kartke pöörduda arsti poole, kui te olete mures. Suhtuge täie tähelepanuga võimalikku veritsemisse, vistrike tekkimisse, käte ja jalgade tursetesse, kõhuvaludesse ja tupeeritistesse. Esimese kolme kuu jooksul saab lapse tervist kontrollida sonogrammiga ja järgmise kolme kuu jooksul näitab vereproov, kas teie beebi on ohus või mitte. Ärge süüdistage ennast juhtunus, kuna see ei too teie beebit tagasi. Üritage lõõgastuda ning keskenduge tulevikule koos uue beebiga.