Peavalu

See on niisugune tunne, nagu oleks keegi su pähe pugenud ja püüab nüüd haamrilöökide abil sealt välja tulla.

Võimalik, et magasid liiga vähe või üldse mitte, veetsid õhtu täissuitsetatud ruumis või liialdasid alkoholiga.

Kui sa ei taha kasutada valuvaigistit, hõõru meelekohtadele veidi lavendliõli. Joo palju vedelikku – klaasitäis tunnis. Söö mõõdukalt, eelista süsivesiku- ja kiudainerikkaid toite, ära liialda magusaga.

Koliit

Selle sümptomid on kõhuvalu, -lahtisus või -kinnisus, mis võivad ka vahelduda. Tavaliselt tekivad need hädad toiduga liialdamisest. Võimalik, et liialdasid rasvaste või vürtsikate toitudega.

Valu saab maha tablettidega. Paar päeva võiks pidada dieeti, süües ainult keedetud toitu ja lastes ärritunud seedetraktil rahuneda.

Eelistada tuleks kiudainerikkaid toite, vältida gaseeritud jooke, ube, herneid ja toorest kapsast sisaldavaid sööke. Juua võiks raviteed.

Pohmelus

Kui käed ja jalad värisevad, süda on paha ja pea käib ringi, on see tõenäoliselt pohmell.

Joo palju, eelistatult mineraalvett. Peavalu vastu aitab aspiriin. Süüa võiks lihapuljongit, mis viib organismist välja alkoholijäägid.

Alkoholi tarvitades on kõige lihtsam tõde pidada mõõtu, juua peale mineraalvett, süüa väherasvast või magusat toitu, mis aeglustavad alkoholi imendumist verre.

Mürgitus

Kõhuvalu või -lahtisus, iiveldus, kõrge palavik – need on riknenud toidu põhjustatud mürgituse tunnused.

Sel puhul tuleks juua palju vett või lahjat teed, millele võib lisada piparmünti. Vältida tuleks teravaid toite, juua tasuks hapupiima.

Toidumürgituse ohu puhul võiks vältida majoneesi- ja hapukooresalateid, kondiitritooteid, kahtlasi liha- või kalatoite ning seenehoidiseid.

Allergia

Toiduallergia ohustab eelkõige lapsi. Peamised põhjustajad on lõunamaised tsitrusviljad, pähklid, šokolaad.

Kui mõni pereliige on allergik, ei peaks seda ohustavat kraami koju üldse tooma.

Ebameeldiv suulõhn

Selle põhjuseks võib olla rohke suitsetamine, alkohol või ka teravamaitselised toidud.

Puhasta hambaharjaga kõigepealt keel, seejärel hambad. Pese hambaid päris kaua, kohe mitu minutit. Loputa suud piparmünditeega, näri peterselli või koriandrit.

Külmetus

Mida rohkem oli peol külalisi, seda suuremad olid võimalused saada mõni viirus.

Tundes end tõbisena, tuleks jääda voodisse, juua teed (soovitatavalt pärnaõieteed) meega ja loputada kurku ravimteega ning teha kurgule ja ninale inhalatsiooni.