Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on põsk eriline lihatükk, sest on samal ajal nii taine kui mahlane ning muutub eriti hõrguks suutäieks just pärast pikka küpsemist.

„Toiduakadeemia kokkade retsepti muudab jõuludele kohaselt pidulikuks porter, mis lisab pehmele lihale ka šokolaadist tummisust ja humalate mõrkust. Pikalt tumedas õlles küpsenud seapõsk on tume kui öö ja nii pehme, et noa võib sahtlisse unustada — iga lihatükk mureneb kahvli puudutuse all tuhandeks suus sulavaks tükiks,” lubab Potisepp.

Toiduvalmistaja rõõmuks ei võta põskedest jõuluhõrgutise ettevalmistused rohkem kui veerand tundi ning neljatunnise küpsetustöö teeb ära hoopis ahi. Nii jääb rohkem aega ülejäänud jõulutoimetusteks!

Koostisosad:

2 kg seapõski

2 sibulat

Soola

Pipart

0,5 l porterit

100 g võid

50 g lambasalatit

50 g beebispinatit

Valmistamine:

Puhasta põseliha ja lõika suuremateks kuubikuteks (3x3 cm). Puhasta ka sibul ja küüslauk ning lõika tükkideks. Tõsta pann tulele ja prae võis liha, sibul ja küüslauk ning pane seejärel haudepotti. Vala liharoog porteriga üle ning pane haudepotiga 140 kraadi juurde 4 tunniks ahju küpsema. Valminud jõuluhõrgutis serveeri beebispinati ja lambasalatiga.