Ei usu? Loe siis, mida teeb su kehale kõigest väike jalutuskäik iga päev. Rohkem kui sa arvata oskad. Parem hakka uskuma, sest asja on põhjalikult uuritud!

Jaluta tunnis kaks minutit ja…

…ela kauem! Kui sa veedad igas tunnis kõigest 120 sekundit istumise asemel kõndides, võib see vähendada sinu riski nooremalt surra 33%. Sellisele järeldusele jõudis hiljutine uuring, mille tulemused avaldati väljaandes Clinical Journal of the American Society of Nephrology.

Jaluta tunnis viis minutit ja…

… põleta nädalas 1000 lisakalorit — just sellisele tulemuseni viis hiljutine uuring, mis viidi läbi Utahi Ülikoolis. Mõtle nüüd ise ka — kui sa kõnnid päevas iga tunni jooksul viis minutit, siis päeva jooksul kõnnid sa 16x5 minutit ehk siis 80 minutit kerget treeningut päevas on garanteeritud!

Jaluta päevas 10 minutit ja…

… päästa oma arterid! Kui istud päevas kuus tundi kontorilaua taga, siis on verel tõelised probleemid jalgadesse jõudmisega ja üldse korralikult mööda keha ringivoolamisega. See võib tõsta arterite haiguste ja infarkti- ning insuldiriski. Kõigest 10 minutit jalutamist päevas päästab sind suure tõenäosusega nendest asjadest!

Vaata ka innustavat plakatit:

See artikkel saab kohe läbi — tõuse nüüd toolilt püsti ja mine kõnni veidi!

Allikas: Woman’s Day