1. Liiga palju sädelust. Vali ÜKS sädelev rõivaese, sellest täielikult piisab. Kui selleks saab kleit, siis kingad ja muud aksessuaarid jäägu rahulikuks ja tagasihoidlikuks, vastasel juhul näed välja nagu juudi jõulupuu.

2. Tossud. Ükskõik kui trendikad ja ägedad ja kallid su tossud ka poleks — pidu ei ole see koht, kus trennijalatseid kanda.

3. Aukudega, kulunud või rääbakad teksad. See ei tähenda, et igasugune teksa on keelatud, kuid need peavad välja nägema viisakad ja korralikud. Mingil juhul ei sobi peole teksad, mille tõmbad jalga ka siis, kui lähed lastega jalgpalli mängima või majaseinu värvima.

4. Ülipidulik kleit. Lõpuballikleidiga minnakse lõpuballile, pulmakleidiga pulma ja pika maani siidkleidiga presidendi vastuvõtule. Pea piiri ja vali midagi pisut tagasihoidlikumat, et mitte naerualuseks sattuda.

5. Naljakas ja vaimukas kostüüm. Kui just tegu kindla dresscode-ga kostüümipeoga pole, ei ole mõtet end jõuluvanakostüümi või lumehelbekeseks riietada.

6. Liiga mugavad riided. Lohvakas ja kortsus t-särk ja suvalised teksad ei ole peorõivastus kohe kindlasti.

7. Odava välimusega ehted. Ehted võivad maksta vähe, aga nad peavad välja nägema kallid ja luksuslikud. Kassikuld ja plastik ei peaks kuuluma jõulupeole.

8. Kampsun. Kampsunit võid kanda iga jumala päev. Jõulupeoks ehk ikka suudad kapist midagi vähe edevamat välja kaevata?

9. Kolekampsun. Jah, kõik käivad nendega ja inetute jõulukampsunite üle tehakse palju nalja, aga kui jõulupidu toimub kohas, kus laual on valged linad ning toit ei tule mitte buffeest, vaid seda kannavad ette teenindajad, ei ole jõulukampsun sobilik riietus.

10. Läbipaistev pluus. Valge pluus musta rinnahoidja peal ei ole ilus ja kindlasti mitte jõulupeole kohane valik. Sa ei lähe ju randa!

11. Killerkontsad. Mõtle sellele, et saaksid rahulikult ja jalgade pärast muret tundmata öö läbi tantsida!

12. Igav ja range kontorikostüüm. Pidu ei tohiks olla järjekordse nõmeda tööpäeva pikendus. Kui peadki otse töölt minema, pane juba hommikul kokku selline komplekt, et pintsakut pealt ära võttes ja ehteid lisades on ilus jõulupeoriietus olemas.

Allikas: Country Living