Plastpolürotangist aiamööbli trendikuse kasuks räägib kindlasti selle vastupidavus. Kuid samuti see, et nendest kunstmaterjalidest tooted on peaaegu hooldusvabad ning neid on võimalik ilma probleemideta kasutada igasuguse ilmaga. Märgumine ja niiske kliima ei mõju plastpolürotangile vähimalgi määral laastavalt — pärast vihma kuivab ära ja on samasugune nagu enne. Selle materjali plussiks võib pidada ka kerget kaalu, sest mööblikonstruktsioon on valmistatud alumiiniumist.

Osa polürotangist mööblitükke on kombineeritud puidu ja klaasiga — puit ja klaas lisavad huvitavaid nüansse.

Plastpolürotangist mööbli hooldamiseks piisab puhtast niiskest lapist ja seebiveest. Kergelt üle pühkides ja tolmu-mustuse eemaldades saab mööbel taas värske ilme. Materjali miinuseks võib aga pidada seda, et pikaajaline tugev UV-kiirgus võib mõne aasta pärast tekitada väikeseid värvimuutusi, seega oleks vaja seda mööblit päikese eest kaitsta. Ja kindlasti peaks põhjamaa talve tingimusteks mööbli siseruumidesse talvituma panema. Samas on hea võimalus seda mööblit kasutada siseruumides lisamööblina külmal ajal, sest aiamööbli valik on lai ja sobiva leiab nii klassikalise kui ka modernse mööbli austaja.

Eestis on märgatava populaarsuse kaotanud tavaline plastmööbel. Kui aastaid viis ja rohkem tagasi oli see koduaedades ülipopulaarne, on tavaline plast oma menu minetanud.

Inimeste maitse-eelistused on muutunud ja kaunitesse hooldatud koduaedadesse ei tundu tavaline plast enam sobivat. Selle koha ongi võtnud endale polürotang.

Teisalt on puhas puit endiselt eestlase südames kindlal kohal ja pole näha, et see muutuks. Kuid puidust aiamööbel eeldab rohkem hooldust.

Populaarne on pruun

Aiamööbli populaarne värv on pruun. Polürotangi puhul on väga populaarsed ka hallid, mustad ja heledad toonid.

Hästi lähevad kaubaks mugavat äraolemist pakkuvad komplektid. Tavaliste söögitoolide ja laua asemele või neile lisaks ostetakse tugitoolide ja diivanitega komplekte.

Hinnad pole võrreldes eelmise hooajaga märgatavalt tõusnud. Kuigi kevaditi-suviti on aiamööblile vähem sooduspakkumisi kui sügisel, mil tehakse hinnaalandusi julgemalt, võib soodsamaid hindu ka juba praegu leida. Korralik ja kvaliteetne puitmööbel on loomulikult kallim kui tehisrotang või plast. Samas on vaja kindlasti enne ostu kaaluda läbi, et puit vajab igal hooajal uut kaitsvat pinnakatet ja sellega tegelemine vajab eraldi aega.

Tuues näiteks mõned hinnad, siis korraliku polürotangist komplekti (ümmargune laud + 4 tooli) saab Jyskist kätte 175 euro eest. Samaväärne puidust komplekt maksab alates 269 eurost.

Mõelge eelkõige läbi oma tegevus aias. Kas teile meeldib õues süüa — sellisel juhul tuleks valida kõrge lauaga komplekt. Kui on soov mõnusalt lesida ja raamatut lugeda, sobib diivaniga komplekt. Kas on väikeseid lapsi, koduloomi, kes mööblit määrima hakkavad — sellistest olukordadest tuleb valida tumedam värv.

Pikemalt loe TM KE mai numbrist.