Nõuandeid jagavad küünesalongi NailSpa spetsialistid!

1. Laota enda ümber aroomiõlid ja -küünlad, et oleks mõnus õhkkond. Pane mängima mõnus (klassikaline) muusika. Arvesta, et aega kulub pediküürile umbes 30-45 minutit, seega planeeri see aeg enda jaoks.

2. Võta esmalt maha vana lakk. kõige lihtsamalt saad selle eemaldada siis, kui jätad vati küünelakieemaldajaga mõneks minutiks küünele ja siis õrnalt hõõrud. See tehnika aitab eriti lihtsalt eemaldada punast küünelakki mida võib olla raske maha saada.

3. Kui küünelakk on eemaldatud, siis tee jalgadele esmalt meresoolavanni, kuhu lisad ka 1 spl oliiviõli. Pane vanni põhja massaažiks kive või kasuta masseerivat jalavanni. Leota ja masseeri jalgu 10-15 minutit.

4. Viili varbaküüned enda jaoks sobiva pikkuse ja kujuga.

5. Kui nahk on mõnusalt pehme, siis riivi kannad ja nahapaksendid raspliga. Soovitame kasutada kahe erineva karedusega rasplit. Alustage raspeldamist esmalt karedama raspli poolega ja siis tasanda peenema raspliga. Kindlasti jälgige, et raspeldamine toimuks nn. piki kanda (ehk siis varvaste poolt sääre poole) mitte risti (küljelt küljele). Ära väga hoogu mine, raspelda ainult nii palju kui vaja, vastasel juhul võivad jalad küll niiskena tunduda mõnusad ja pehmed, aga nii kui ära kuivavad muutuvad raspeldatud kohad valulikuks, kuna nahk on liiga õhukeseks kulutatud.

6. Küünenahad lükka tagasi apelsinipuust pulgaga. Metallinstrumenti koduseks kasutamiseks me ei soovitaks, kuna sellega võib kergesti vigastada küünejuurt.

7. Kui küünenahku on vaja ikkagi lõigata, oleks seda parem ikka salongis lasta teha, sest ise võib kergesti sisse lõigata. Salongi pöördu ka siis, kui  kandades on sügavad ja valulikud lõhed.

8. Peale raspeldamist hõõru jalgu kergelt kooriva kreemiga (võib ka kohvipaksu beebiõliga), tõsta üks jalg põlvele, mudi jalalaba kergelt ringjate liigutustega, masseeri.

9. Kreemita, kohe peale kreemitamist pane jalga tavalised sokid. Kosuta ennast klaasi värske mahla või veniga.

10. Kui jalad higistavad, siis soovitame kasutada spetsiaalselt jalatalki ja seda mitte ainult pärast pediküüri, vaid alati peale vanni või dušši. Talgi regulaarne kasutamine hoiab ära jalgade haudumise.