Vead värskelt pressitud mahla tarbimisel

Viimasel ajal on mahlapressid saanud üheks ihaldatumaks kodumasinaks. Sügiseti pööratakse järjest enam tähelepanu ka haigustest hoidumisele – on teada-tuntud tõde, et marjad sisaldavad palju vitamiine ning pimedal ajal mustikate ja mustsõstarde söömine aitab meid ka tervemana hoida. Kuid tegelikult tuleks vitamiinidest pakatavaid marju, puu- ja juurvilju regulaarselt tarbida. Ka värskelt pressitud mahl võiks olla meie igapäevasel toidulaual.

Värskelt pressitud mahl on justkui toidukord ning seda peaks ka toidukorrana tarbima. Seetõttu ei tohiks värsket mahla ühe sõõmuga ära juua, vaid jooki tuleks aeglaselt lonksu kaupa neelata, seda selleks, et meie kõht jõuaks rahulikult kõik kasuliku omandanda. Värsket mahla ei ole soovitav tarbida toidukorra kõrvale ega rüübata ka kohe pärast einestamist, kuna mahl võib seedeprotsesse raskendada. Seetõttu tarbi värsket mahla pigem kerge einena.

Paljud meist armastavad juua just jahedat ja värskendavat jooki. Värskelt pressitud mahla ei tohiks külmikusse jahenema tõsta, vaid seda tuleks tarbida kohe pärast pressimist, kuna külmikus seistes kaotab mahl palju oma väärtusest ja vitamiinidest. Seega, pressi endale maitsev vitamiinidest pakatav mahl ja naudi seda kohe.

Mahlad, mille maitsmisele me isegi ei mõtle

Üldiselt naudime me kõik ühte kindlat sorti mahla, kuid Kaup24 soovitab Sul proovida ka uusi põnevaid maitseid. Meie kehale on kasulik mitmekülgsus, mistõttu võiksid katsetada ka erinevatest juur- ja puuviljadest pressitud mahlasid. Toome välja mõned mahlad, millele Sa praegu võibolla mõeldagi ei taha, kuid mis on meie kehale eriti tervislikud.

Peedimahl

Peedimahl on kiudainete rikas kalorivaene imejook. See sisaldab kaaliumi, mangaani, rauda, C-vitamiine ning lisaks on viimaste aastate uuringutest selgunud, et peedil on tugev antitoksiline toime. Peedis sisalduvad betaiin, koliin ja mikroelemendid stimuleerivad meie immuunsüsteemi ning parandavad vereloomet. Peedimahla soovitatakse inimestele, kes on hädas kõrge vererõhu ning vereringe- ja südamehaigustega. Mahla tasuks juua ka kõigil neil, kes kannatavad aneemia, diabeedi või kõhukinnisuse käes. Peedimahl on ainus mahl, mida ei soovitata kohe pärast selle pressimist juua, vaid jooki tuleks tarbida umbes kaks tundi pärast mahlaks pressimist.

Kapsamahl

Paljud inimesed ei pruugi teada, et värskes või marineeritud kapsas on sama palju C-vitamiini kui sidrunis. Lisaks on kapsas rikas A-, K- ja B-vitamiinide poolest. Kapsamahla soovitatakse segada porgandi-, meloni- või õunamahlaga. Kapsamahl on eriti soovituslik neile, kes kannatavad mao- või kaksteistsõrmiksoole haavandite, igemepõletiku, põie- või maksahaiguste käes. Lisaks tugevdab kapsamahl veresooni, sapi sekretsiooni ja normaliseerib ainevahetust aidates võidelda lisakilodega.

Kartulimahl

Kartulimahl on kasulik kõigile, kes põevad südame-veresoonkonna- ja neeruhaigusi. Mahl vähendab kõhugaase ning aitab valu ning iivelduse korral. Lisaks soovitatakse mahla kõhukinnisuse ja kõrvetiste korral. Kartulimahl on edukas organismi puhastaja – selleks soovitatakse juua üks tass kartulimahla hommikuti enne söömist ja õhtuti 2-3 tundi enne magamaminekut.

Sibulamahl

Sibulamahl alandab efektiivselt veresuhkru taset ning jooki kasutatakse sageli ennetava meetmena diabeedi vastu. Lisaks puhastab mahl veresoonte seintele kogunenud rasva ja peatab vere hüübimist. Loomulikult on sibul suureks abimeheks ka külmetushaiguste vastu. Mahla soovitatakse võtta koos meega ka bronhiidi ja kopsupõletiku puhul.

Niisiis leiab köögiviljamahladest palju kasulikke aineid, kuid alati tasub meeles pidada, et ka värsked mahlad ei ravi täielikult haigusi. Nii et, kui tunned, et tervis on halb, siis tuleks ennekõike konsulteerida oma perearstiga.

Jaga
Kommentaarid