Uurisime Janekiga just sel nädalal mu kõhtu ja jõudsime otsusele, et nüüd on küll see kuidagi allapoole vajunud — Ingrid kinnitas meie kahtlusi. Tegelikult ju imetore uudis, mis tähendab, et varsti sünnitama! Emakapõhja kõrgus oli ka 36-lt 35 sendile langenud, aga kõhuümbermõõt ikka 98 cm. Tavaliselt kõhu langedes ümbermõõt vist veits kahaneb, aga kui arvestada, et tita jälle vahepeal kosub, siis vist OK.

KTG tegemise ajal oli beebil mingi eriti tähtis toiming pooleli, sest aparaat sahistas terve aeg ühtlaselt kõvasti. Liigutused jalgade ja kätega olid vähesed, aga ilmselt harjutas kõhubeebi hoopis usinasti näpu lutsutamist.

Mingeid täpseid sünnidaatumeid on ilmselt keeruline määrata, aga statistika järgi pidid natuke varem ilmale tulevad beebid sündima 38.nädalal ja kes sellest üle saavad, siis tavaliselt 40+ nädalal. Seega pole liigseks ärevuseks veel põhjust! Heh…..ja kui vahepeal minust juhtumisi kaks ei saa, siis järgmine visiit leiab aset 17.mail, mis on UH-ga määratud kõige kaugem tähtaeg.

Tänapäeval tehakse 35.-37.rasedusnädalal uuring streptokoki suhtes, mis esineb Eestis umbes 30% lapseootel naistest. Kui nakkus on olemas, siis tehaks emale vahetult enne sünnitust või selle ajal vastavat ravi ning siis see lapsele edasi ei kandu. Selgus, et ka mina kuulun selle “õnneliku” 30% hulka, kuid Ingrid seletas mulle kõik kenasti ära ning ma ei näe muretsemiseks mingit põhjust.

Lõpuks suutsin endale ka nõmmliivateed koju varuda ning püüan seda vähemalt ühe tassi päevas ka juua. Maitse on tal mõnus ja meega veel parem. Nii nagu karta oli, siis ei ole seda mitte igalt poolt saada ja olukord muutus juba lootusetuks, kuid…..joogas tuli sellest õnneks juttu ja nii mind õigesse apteeki juhatatigi.

Perekoolis hoiatati, et see on popp ja defka kraam ning ma arvasin juba, et lähen enne sünnitama kui nõmmliivatee kätte saan, aga vedas. Igal pool pakuti aedliivateed, aga ma ei julgenud seda siis võtta. Uurisin hiljem järgi, et omadused pidid neil samad olema, kuid üks on kultuur ja teine looduslik ning eelistada võiks viimast, kuid raskel ajal käib ka kultuurikas.