Magamistuba on meie endi poolt nagunii juba üsna hõivatud. Asjaolu teeb veelgi raskemaks sisseehitatud riidekapp, mida ei saa liigutada ning sama seis on ka pliidi soojamüüri ja aknaga. Ainuke mööblitükk, mida magamistoas veidikegi ühest nurgast teise nügida annab, on meie suur voodi. See ümbersisustus-mure on vist paljudel, sest kes ikka mõtleb selliste asjade peale nii kaugele ette ja kas üldse peaks? Tulevikku vaadates on olukord nagu ajutine, kuid…..jah, kas aasta või paar on ajutine lahendus?

No igal juhul tuleb seal toas leida veel koht kummutile ja voodile. Pikemas perspektiivis peaks väikene ilmakodanik saama kohe päris oma toa, aga ….esiteks ei ole see valmis ja teiseks on see maja teisel korrusel. Isegi kui lapse tuba oleks valmis ja meie magamistoa kõrval, ei kasutaks ma vist seda. Algul ikka väike ärevus ja mureokas hinges ning siis tahaks ju pidevalt teda kiigata.

Kogu pesa ümberpunumine saigi aluguse kummutist. Mingeid erilisi nõudmisi sellele pole, aga kindlasti tahan seda kasutada ka mähkimislauana, sest dušširuumis selleks kohta pole ja oma voodis nagu ka ei taha. Olen siit ja sealt neid täispuidust kummuteid vaadanud ja otsus jäi on24 internetipoe peale. Mõõdud sobisid, värv sobis, hind ok ning lisaks sellele toovad veel ise koju ka! Küsisin viimast kohe kaks korda üle, et kas siia metsa ikka ka? Ärevus suur ja kaup pidi nädalaga kohal olema.

Mõni päev hiljem oligi kummut kohal. Millegi pärast ei helistanud keegi ette ja loomulikult ei olnud meid kodus. Samuti ei osanud panderolli tooja ELS meie telefoninumbrit ka pakilt vaadata, kuid tänu õnnelikule juhusele ja kokkusattumisle reisis meie oodatud kummut läheduses elavate Janeki vanemate juurde. Kui nii ei oleks vedanud, siis ma ei tea kuhu nad selle pannud oleks? Väga veider, et sellist asja ette ei teatata. Normaalsed inimesed ei ole ju päise päeva ajal kodus!

Täna tõi Janek kummuti küla pealt koju ning suure uudishimuga kiskusin selle kohe pakendist lahti. Me väga rahul…..toon ideaalne, väljanägemine ilus ning lõpuks toas leitud koht ka hea. Ainsaks miinuseks on vaid sahtli siinisüsteemid või õigemini selle primitiivsus, mistõttu võib liigsel sahtli välja tõmbamisel see varbale kukkuda, kuid sama hästi võib laps selle endale ka pähe tõmmata. Loodame, et nii siiski ei lähe! Üllatuseks olid mingid freesitud lained ülemisel plaadil — need on ilusad, aga ma küll seda tellimisel kusagilt välja ei lugenud. Üks idee on ka, et äkki paneme praegu ajutiselt sellele hoopis rattad alla, et saaks vajadusel seinast eemale liigutada. Vist nats ebamugav temaga seal peal mässata, kui üks mähkimislaua külg on praktiliselt vastu seina?!

Nüüd pole muud kui tuleb kõik tite asjad, eelkõige riidehilbukesed üle vaadata ning sahtlitesse panna. Lahe lahe! Voodi peaks ka lähiajal soetama, siis on vajalik mööbel olemas.

Käisin poodides lastevoodeid kiikamas ning jõudsin otsusele, et vana hea traditsiooniline pulgavoodi on ikka kõige etem. Hinnad on küll nii maast laeni, aga meile käib tavaline eestikas ka — värvivalik suur, põhja ja külgede kõrgus reguleeritav — mis veel tahta? Üks pulgakas oli eriti armas, sest sellele oli voodiotsa peale freesitud väike südamekujuline reljeef. Äkki õnnestub see juba sellel nädalavahetusel koju nahistada!