Pre-eklampsia on rasedusaegne terviseprobleem, mille põhjused pole kindlalt teada ja mis esineb 10 protsendil rasedatest. Arvatakse, et mingil põhjusel häirub rasedal veresoonte ahenemist ja laienemist reguleerivate ainete tasakaal. Esineb vererõhu tõus, tursed näol, kätel ja jalgadel, valk uriinis. Naine võib kaevata peavalu, nägemishäireid, hingamishäireid, ülakõhuvalusid, urineerimisvähesust ja tal võivad tekkida krambid. See kõik vähendab loote varustamist hapnikuga ja võib põhjustada loote terviseprobleeme või isegi surma. Pre-eklampsia ongi üks sagedasemaid lootesurma põhjuseid. Vererõhku aga väga suures ulatuses alandada ka ei saa, sest siis väheneb loote hapnikuga varustatus veelgi.

Teadlaste väitel ei alanda sildenafiil küll vererõhku, kuid soodustab vaatamata sellele arterite normaalset kasvu emakas, mis tagab loote parema varustatuse hapnikuga. Loomkatsetel selgus, et tavalist ravi saanud preeklampsiatunnustega tiinete loomade seast 11 protsendil loode hukkus, sildenafiili saanud grupis kaotusi polnud, kuigi ka neil oli kõrgenenud vererõhk.

Miks see nii on, kas samu tulemusi võib oodata ka inimestel ja kas ravil on ka mingeid halbu kõrvaltoimeid, see vajab juba edasist uurimist.