1. Absoluutselt kõige tüütum ja räpasem töö on granaatõuna koorimine. Oskamatu koorija käes võib pärast terve köök punaste täppidega kaetud olla. Vaata avavideost, kuidas tervislikud, mahlased ja maitsvad seemned vilja seest kätte saada nii, et köök ja käed jäävad puhtaks ja seemned terveks! Miks granaatõuna üldse sööma peaks? Loe siit: Granaatõun — maitsev imeravim mitmete tervisehädade vastu!

2. Apelsinid ja mandariinid on talveperioodi lemmikud, just praegu on need oranžid viljad kõige maitsvamad ja ükski eestlane ei kujuta jõuluperioodi ilma nendeta ette. Siit näed, kuidas neid söömiseks ette valmistada! Loe ka: Kas teadsid, miks tuleb mandariine enne koorima asumist kindlasti pesta?

3. Ananass on jõululauale ideaalne, sest aitab seedimisele ja rasvapõletusele kaasa — just see, mida pärast rasket kapsa-kartuli-sealihapraadi vajad. Loe siit: Jära ananassi! ja Ananass ravimina: puhastab verd ja põletab rasvu

4. Avokaadode valimine ja lõikamine on tõeline peavalu. Siin on sulle juhend, kuidas poest kõige maitsvam vili valida ning kuidas seda lõigata nii, et roheline viljaliha kätte saada ja et see ka ilus välja näeks. Hea nipp: kui soovid korraga ära süüa vaid pool avokaadot korraga, jäta kivi teise poole sisse alles ja pane poolik vili koos kiviga minigrip-kotti. See hoiab viljaliha rohelisena, vastasel juhul saad järgmisel päeval ilusa rohelise avokaado asemel pruuni löga. Avokaado kasulikkust tuletab meelde artikkel Avokaado —tervisepomm, supertoit ja imeline iluvahend!

5. Pomelo, nagu teame, on talvine supertoit, mis meeldib eriti neile, kes soovivad saledamat joont hoida või kehakaalu langetada. Rohkem saad pomelo kasulikkusest lugeda siit: Selle talve supertoit — pomelo