Mina usun küll, et kui juba oma tervise jaoks midagi head teha, on palju lihtsam seda rada edasi käia,

sest tehtud tööd ei taha ju ära rikkuda. Alljärgnevad nipid näitavad, kuidas on kirjeldatud olukorda võimalik teadlikult enda kasuks pöörata.

Pärast ärkamist tee natuke hommikuvõimlemist. Siruta, venita, lõdvesta — juba viis minutit on küllalt, et enda keha üles äratada ja päeva hea harjumusega alustada.

Päeva esimene eine olgu võimalikult tervislik ja toitev.

Isegi kui eelmise päeva sünnipäevapeost jäi kooki järele, ei pea sa seda hommikusöögiks sööma.

Tervislik eine annab seevastu terveks päevaks energiat, täidab kõhtu ning hoiab magusaisu kaugel eemal. Mina jälgin alati, et hommikusöögis oleks piisavalt nii süsivesikuid, valke kui ka rasvu, sest ainult nii pean järgmise söögikorrani vastu.

Võimaluse korral tee trenni päeva esimese poole sees. Kõige parem oleks juba enne hommikusööki sporti teha, aga ka näiteks kiire ujumistrenn lõunapausi ajal viib terve päeva tervislikule lainele.
Õhtuti on seevastu juba raskem ennast treeninguks motiveerida: tänu hommikusele trennile võid õhtul rahumeeli lõõgastuda ja enda üle uhke olla.

Ütle endale igal hommikul, et „täna tuleb hea päev”.

Mina kasutan seda nippi juba mitu kuud ja uskuge mind, see aitab!

Igal hommikul sisendan endale, et täna söön tervislikult ja lähen trenni, et õhtul saaksin rahuloleva
tundega magama minna. Igal keerulisel hetkel, mil tahaksin võibolla söögist lohutust otsida, tuletan endale meelde, et täna pidi ju hea päev tulema ja ma ei või seda ära rikkuda.

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema
kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.