Parimad sordid külmutamiseks: eelista väikeseid ja tiheda tumeda viljalihaga marju, näiteks sorti Senga Sengana, Polka või Salsa.

Nippe külmutamiseks:

Kui maasikad on puhtad ja korjatud päikesepaistelisel päeval, võib need panna karpipesemata ning puhastada vajaduse korral prahist kuiva pintsliga.

Maasikaid võib külmutada ka suhkruga — ühe liitri marjade kohta võta pool kuni neli detsiliitrit suhkrut sõltuvalt marjade happelisusest.

Väikesed marjad võid külmutada tervelt, suured aga poolita pikuti, sest nende keskel on tavaliselt suurem või väiksem tühik, mis võtab asjatult ruumi ja võib põhjustada marjade mittetäielikku külmumist.

Maasikatele võid peale kallata ka värsket mett, mis ei lasegi maasikatel jääkõvaks külmuda — nii saad neid kiiresti tarbida.

Rohkem väärt nippe leiad ajakirjast Naised!