1. Inisev ja lõputu vingumine ilma kohta

Avatud kontoril on omad võlud ja valud. Tore on ju kambaga koos istuda ning vahel lõõgastuseks jutustada. Küll aga kipub seltskonnas alati olema üks hing, kes ei suuda ilma ära kiruda. Olenemata siis sellest, milline see parasjagau on. Küll on liiga kuum, külm, niiske, kuiv või tormine. Vahet ei ole, vinguda saab alati!

Lahendus: kui oled otsekohene, siis on kõige lihtsamaks lahenduseks öelda oma töökaaslasele, et sinu arvates on ilm täiesti okei ja ta võiks lihtsalt oma arvamuse enda teada jätta. Niigi on igal pool vingumist palju. Kui sa aga tüli üles kiskuda ei taha, siis mine kööki kohvi järgi ning naastes pane klapid pähe ning kuula muusikat.

2. Ohkiv ja higi järgi haisev töökaaslane

Paraku ei ole me kõik supervormis ja seega võib mõnele meist palav päev vägagi raskeks osutuda. Natukene kogukamaid ajab kuumus isegi iga paari sammu tagant ohkima ja higistama. Mida teha?

Lahendus: esimese asjana kontrolli, kas konditsioneer töötab. Kui mitte, siis pane see tööle. Elu läheb kõigi jaoks kergemaks. Kui see töötab ja asi on ikkagi talumatu, siis soovita oma töökaaslasel seda artiklit lugeda: Kuuma suvepäeva ABC: kõik, mida higistamisest teadma pead .

3. Uimased ja koridoris venivad inimesed

Tekib tunne, et kuumaga kaotavad inimesed nii oma rääkimis- kui ka liikumisvõime. Nii liiguvad nad nagu peata kanad mööda kontorit, jäädes kõigile tee peale ette.

Lahendus: väldi kontoris ringi liikumist. Kui tahad teha oma tavalist jalutuskäiku, et end veidi sirutada, siis tee seda õues. Väikese veeklaasi asemel võta seekord suurem variant, nii ei pea sa tihedalt köögi vahelt käima. Kohvi joo hommikul, kui kontoris veel jahe ja töökaaslaste mõistus ning tajektoor selge on.

4. Puhkuselt naasnud ja halav töökaaslane

“Ma ei taha siin olla! Puhkus oli nii hea! Ma vihkan siinolemist! Konditsioneer on rõve! Saaks see päev ainult läbi! Ma oleks parem rannas!“ — kõlab tuttavalt?

Lahendus: nii nagu väikese lapse puhul, töötab puhkusehala levitava töökaaslase puhul kõige paremini ignoreerimistaktika. Kui ta hakkab järekordselt oma jutuga pihta, siis ära tee tast välja. Ta rahuneb paari tunniga maha.

5. Joonlauaga seelikupikkust mõõtev kibestunud daam

Põlvedeni seelik võrdub tema jaoks bikiinidega. Ja bikiinidega kontoris ei käida. Seega hakkab ta kohvinurgas sosistama, kuidas see või teine oma ihu jälle paljastavalt eksponeerimas käib.

Lahendus: pea püsti! See, et tema noorusaastad ja siredad sääred on selleks elueaks läbi saanud, ei tähenda, et sina sellest oma seelikuid välja vahetama peaksid hakkama. Suvi on käes, sa ei pea kootud nunnarüüs ringi käima! Sügisel on selleks aega küll.

Hea lugeja, mis sind suvise kontorielu puhul kõige rohkem häirib? Jäta oma arvamus kommentaariumisse!