Enamasti kasutatakse valmistamisel kahte meetodit, millest esimene on traditsiooniline meetod (kasutatakse Franciacorta puhul, mis annab tulemuseks hinnalisema ja nüansirikkama vahuveini) ning teine kiirem ja lihtsam Charmat meetod (kasutatakse kuulsa Asti ja Prosecco puhul).
Charmat meetod leiab aset teise käärimisena surve all terasmahutis mitte pudelis(nagu kuulsaima vahuveini Champagne puhul) eelnevalt lisatakse baasveini hulka pärmi ja suhkrusegu, mis paneb käima teise kääritamise. Kääritamise lõppemisel jook jahutatakse ja selgitatakse ning villitakse surve all pudelisse. Tulemuseks saadakse oluliselt vähema mullitusega ja väiksema atmosfääriga jook kui traditsioonilisel meetodil valmistatud Champage(mille puhul õhurõhk pudelis 5-6 atmosfääri). Sellegipoolest on Vino Spumante´d väga head suvised joogilahendused niisama tarbimiseks kui sobitamaks laia spektri toitudega tänu oma kergele puuviljasele stiilile ja sõbralikule hinnale.



Soovitame: 



Rocca dei Forti Demi-Sec 75cl 

Päritolumaa: Itaalia 

Tooteliik: aromaatne kvaliteetvahuvein 

Viinamarjad: White Pinot, Chardonnay 

Piirkond: Piedmont 

Maitse: poolmagus 


Itaalia armastatuim vahuvein , mis toodetud Charmat meetodil. Meeldiv värske puuviljaline ja kergelt magus maitse 
jätab  pikaltkestva  järelmaitse. Sobib nautimiseks aperitiivina, kergete suupistetega, suviste salatitega ja  puuvilja dessertidega. 
Serveerida temperatuuril 6-8ºC. 



Proovi ka teisi Rocca dei Forti vahuveine: 


Rocca dei Forti Brut 75cl 

Rocca dei Forti Prosecco 75cl 

Rocca dei Forti Dolce 75cl 

Rocca dei Forti Asti 75cl 

Rocca dei Forti Fragolino 75cl (naturaalse maasikamahlaga)

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist!

Jaga
Kommentaarid