Tänapäevased mängud võivad olla äärmiselt harivad ja mõjuda inimestele igati positiivselt. Enam ammu ei ole arvutimängud ainult vägivalda õhutavad ega pelgalt negatiivse mõjuga. Vastupidi, tänapäeval leiab kauplustest suurel hulgal mänge, millel on oma hariv taust ja mis mõjuvad kasutajatele ääretult positiivselt. Ka kõige lihtsamatel mängudel on inimestele oma kindel mõju.

Muu hulgas parandavad arvutimängud meie loovust. Tänapäevaste mängude graafika on väga heal tasemel, ent sellegipoolest hakkab mängides tööle ka inimese kujutlusvõime. See on sarnane raamatu lugemisele, kus hakkame oma alateadvuses erinevaid olukordi ja inimesi ette kujutama.

Erinevad mängud arendavad erinevalt meie strateegilist mõtlemist. Strateegiline mõtlemine on kasulik nii lastele, kes alles tähestikku õpivad, kui ka täiskasvanutele, kes erinevaid keeli praktiseerivad. Seega on paljud arvutimängud suurepäraseks õppevahendiks ja me isegi ei tunne ega taju, et mängimise käigus miskit õpime.

Nii nagu öeldud, on mängukonsoolid suurepärane võimalus põgeneda igapäevaelu eest, unustada mured ja siseneda lõbusasse mängude maailma. Pole midagi mõnusamat, kui sättida ennast vihmase ja tuulise ilmaga mugavalt diivanile ning pidada maha lõbus Angry Birdsi lahing või võtta sõpradega mõõtu erinevaid rallimänge harrastades.

Jaga
Kommentaarid