Käi kohal. Kui tahad olla edukas õpilane, siis ära popita. Mine päriselt tundi kohale, sest nii saad kogu materjalist paremini aru. Seda on mõistlik teha ka siis, kui kursusel on palju inimesi. Lisaks saad vajadusel küsida ka teiste abi. Teised aitavad palju parema meelega, kui näevad, et käid ise ka kohal ja võtad osa.

Ära jää hiljaks. Pole hea jõuda klassiruumi ähkides ja viimasel minutil. Mine igasse tundi 10 minutit enne tunni algust. Pane asjad kenasti valmis ja säti ka enda mõtted selles suunas, et nüüd hakkab just nimelt see tund.

Pane tähele. Sellest ainuüksi ei piisa, et sa käid koolis. Seal peab ka õppima ja pingutama, et sellest kasu oleks. Võid mõelda ka nii, et kui paned tunnis võimalikult palju tähele, siis kasutadki seda aega ära. Niikuinii istud juba selles klassiruumis ja oled kohale tulnud. Järelikult on mõttekas ka õpetajat kuulata ja teemasse süveneda. Nii on hiljem palju lihtsam, sest piisab vaid materjali kordamisest ehk sa ei pea hakkama kõike nullist õppima.

Tee märkmeid. Ära kirjuta kõike sõna-sõnalt üles, vaid pane kirja kõige olulisemad märksõnad. Kui saad nt töölehe, kus on juba mingid asjad kirjas, siis täienda seda igakülgselt. Vali ise, kuidas märkmeid teed. Võib-olla sobib sulle hästi märkmete tegemine arvutisse. Mõnele teisele meeldib aga paber ja pliiats.

Organiseeri oma asju. Võta iga õppeaine jaoks eraldi kaustik või vihik. Kui teed märkmeid arvutisse, siis tekita arvutis iga aine jaoks eraldi kaust, kus hoiad selle aine materjale ja konspekti-dokumenti. Nii on palju lihtsam vajalikke asju üles leida.

Küsi küsimusi. Usu, et mitte keegi ei pane seda pahaks. Sageli ei julge inimesed klassis midagi küsida, sest kardetakse näida lollina. Kui küsid aga küsimuse, siis võib-olla tundud korraks võhik, ent tänu küsimusele saad targemaks. Kui jätad küsimata, jääbki see teema su jaoks teadmata. Kui sa ei taha tunnis küsida, siis küsi kas või peale tundi õpetajalt.

Leia inimene, kellega teed koostööd. Väga hea oleks, kui saad igas aines teha kellegagi koostööd, materjale jagada jne. Nii saate teineteist vajadusel aidata ja õppimine sujub palju paremini.