01.10.2010, 15:17
Vürtsikad kõrvitsaküpsised
u 18 tk
100 g võid
150 g tumedat pruuni suhkrut (nt muscovado)
200 g keedetud ja püreestatud kõrvitsat
100-150 g rosinaid
1 tl vanilliekstrakti
225 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
1 tl jahvatatud kaneeli
Vahusta või suhkruga heledaks. Lisa kõrvitsapüree, rosinad ja vanilliekstrakt.
Sõelu teise kaussi jahu, küpsetuspulber, sooda ja kaneel, lisa seejärel või-kõrvitsasegule. Sega hoolega.
Tõsta dessertlusikaga võitatud ahjuplaadile umbes 18 tainaportsu, jättes nende vahele piisavalt laialivalgumisruumi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni küpsised on veidi pruunistunud.
Jahuta ahjuplaadil 5 minutit, seejärel libista metallrestile ja lase jahtuda.