1. Mõtle, millisel põhjusel sa tahad kaalu langetada

Enne dieediga alustamist mõtle läbi, miks sa tahad kaalu langetada. Kui sa tahad lihtsalt programmi järgi proovida, sest paljud su tuttavad on juba seda teinud, siis pole sellel mõtet. Väike meeldetuletus: kui sa tahad kaalu langetada, siis tee seda enda pärast, mitte teiste pärast. Kui sa oled välja selgitanud oma põhjused, siis kirjuta need üles ja hoia seda iga päev silma all.

2. Koosta tegevusplaan

Enne dieediga alustamist, koosta tegevusplaan pannes kirja kõik reeglid, mida sa ei riku ja kõik, mida sa lubad teha, et paremini edu saavutada.

3. Ära pea liiga äärmuslikke dieete

Liiga rangete dieetidega ei pea keegi kaua vastu, eelista tervislikke kaalulangetamise programme, mida toitumisnõustajad ka soovitavad.

4. Kasuta neid toiduaineid, mis sulle meeldivad

Dieedi ajal peab vaatama, mida sa sööd, samas ei ole see ka põhjus, et süüa selliseid toite, mis sulle ei maitse. Internetis leidub palju tervislikke ja lahjasid toitude retsepte, mis on ka isuäratavad.

5. Varu endale tervislikke snäkke

Sest nagunii tekib sul isu näksimise järele. Ja see on täiesti normaalne. Hoia lihtsalt neid snäkke kogu aeg käeulatuses.

6. Ära sea endale liiga kõrgeid eesmärke

Sest neid on raske pidada. Kui sa tahad kaotada kümme kilo ühe kuuga, siis pead sa nagunii pettuma ja jätad dieedi juba ühe nädala pärast sinnapaika. Eesmärgid peavad olema realistlikud.

7. Sa pead end sundima

Jah, muidugi tuleb enda keha kuulata ja mitte end liiga ära väsitada, aga mingil hetkel sa pead otsuse langetama ja hakkama tervislikumalt elama, hoolitsedes oma tervise eest. Dieedi pidamine nõuab tõelist enesedistsipliini.

8. Kiida end iga edusammu pärast

Ole uhke oma edusammude üle ja kiida end. See motiveerib sind veelgi enam.

9. Julgusta ennast

Sa pead dieeti iseenda jaoks ja oled enda kõige parem toetaja ning liitlane!

10. Maga!

Väsinud olek paneb paraku sööma ja tekitab just isu magusa ning rasvase toidu järele.

11. Otsi keegi, kellega koos dieeti pidada

Nii suudad sa palju kindlamini vastu pidada, kui leiad kellegi, kellel on samasugused eesmärgid ja kellega jagada oma edusamme ning ebaõnnestumisi.

12. Väikesed üleastumised on lubatud

Ilmselt just need hetked aitavadki lõpuni vastu pidada. Seega määra kohe alguses endale sellised hetked, mil sa lubad endale midagi head ja paremat.

13. Pea dieedipäevikut

Kirjuta üles kõik, mida sa sööd, samuti need hetked, mil sa murdud ja tahaksid süüa midagi rasvast või magusat, oma edusammud ja tunded. See aitab sul jälgida oma arengut.

Allikas: Kodused Lood