Enne seda, kui lõikad kõik vähegi naudingut pakkuvad toidud köögikappidest välja ja registreerid end mitmetele maratonidele, siis mõtle, mis oleksid realistlikumad muutused, mida teha saaksid. Reaalsemad ja väikesemad muutused on tavaliselt need, mis lõppude lõpuks kasulikumad on, sest neist suudetakse pikas perspektiivis kinni pidada.

Siin on neli lihtsat soovitust, kui vajad inspiratsiooni tegevuste kohta, mida saad juba täna oma tervise heaks teha. Need väikesed ja jätkusuutlikud tegevused võivad järgnevate aastate jooksul väga suurt mõju avaldada.

Jaluta 10 minutit rohkem

Sammude arv, millest igal pool räägitakse on 10 000 päevas, kuid tegelikult on isegi 1000 lisasammu tegemine oma tavapärase liikumisrutiini juures hea tulemus ja tasub end kindlasti ära. Kiire 10-minutilise jalutuskäiguga kõnnid umbes tuhat sammu, mis uuringute põhjal mõjub tervisele positiivselt juba mitmel viisil. Tehes lisasamme võid vähendada diabeedi, südamehaiguste ja dementsuse riske.

Lisage värskeid köögivilju igale einele

Lugematud juhised tervislikuma toitumise eesmärgil soovitavad toidugruppe oma menüüst välja jätta. Võiksid toimida aga vastupidiselt ja hoopiski värskete asjade lisamisele keskenduda, sest köögiviljade, puu-ja juurviljade lisamine iga toidukorra juurde aitab vähendada stressi. Proovi süüa võimalikult palju värskeid vilju, kuid ka kuivatatud puuviljad, pähklid ja külmutatud köögiviljad on head valikud.

Pane silmakontrolli jaoks aeg kirja

Kui hakata kõiki arstiaegu ja hambaarstivisiite kokku lugema, siis tuleb neid palju, kuid optometristi juures kontrollis käimine peaks ka regulaarne tegevus olema. Alates 40ndatest võiks nägemist kontrollida korra aastas, enne seda iga kahe aasta tagant.

Naera rohkem!

Naeru eeliseid on palju, see võib alandada stressitaset, leevendada pingeid, vabastada endorfiine ja pikemas perspektiivis parandada isegi immuunsüsteemi ja aidata valu leevendada. Kui õhtul filmi või sarja valid, siis viska pilk peale komöödiatele.

Allikas: Red Online