Arsti sõnul tuleks hoiduda populaarsetest dieetidest, sest need võivad kasu asemel rohkem kahju põhjustada, sest annavad küll kiireid tulemusi, kuid on pikaajaliselt ebatervislikud.

Drastilised dieedid võivad mõjutada sinu ainevahetust ja seda, kuidas keha rasva talletab ja kokkuvõttes võid lausa rohkem süüa. Väga vähe süües üldiselt ühel hetkel murdutakse ja süüakse kõike, mida on dieedi ajal igatsetud. Sukeldud pitsa, koogi ja küpsiste söömisesse ning enamus kaalulangetajatest söövad kogu raske vaevaga langetatud kaalu tagasi.

Sellise range dieedi asemel toob arst välja nippe, kuidas rasva tervislikul moel kaotada.

Söö teadlikult

Õpi, kuidas korralikult süüa ehk söö ilusti laua taga taldrikult ning näri iga suutäis korralikult läbi. Toidule keskendudes saad süüa ilma häirivate teguriteta ning paremini aru saada, kuidas see sind tundma paneb ning saad toidust suurema rahuldustunde. See aitab vältida ka ülesöömist.

Söö vahepalasid

Mõne inimese jaoks sobib toidukordade vahepeal näksida ja mõnele mitte. Kui oled üks neist, kes vahepalasid tahab ja vajab, siis vali endale õiged vahepalad nagu näiteks pähklid, mis on täis tervislikke rasvu, kiudaineid ja valku ja hoiavad kaua täiskõhutunnet.

Vähenda alkoholi

Kaalust ja kõhurasvast rääkides on alkohol kõige suurem kurjajuur, mistõttu proovi sellest eemale hoida. Praegu on poelettidel palju tervislikke alternatiive madala alkoholisisaldusega ja alkoholivabade jookide seas.

Tarbi õigeid asju

Rasva vähendamiseks ei pea näljatunnet kannatama. Oluline on tarbida lihtsalt rohkem madala kalorsuse, kuid toitainete rikkaid valikuid ehk palju köögivilju ja puuvilju ning vähendada liha söömist. Kui alustad tervislikuma elustiiliga samm-haaval on ka väikesem tõenäosus sellelt rongilt maha kukkuda.

Allikas: The Sun