Kui parlament eelnõu heaks kiidab, saab Hispaaniast esimene Euroopa riik, kus selline naisi toetav seadus kehtib. Menstruaalpuhkust lubatakse praegu vaid vähestes riikides üle maailma, sealhulgas Lõuna-Koreas ja Indoneesias.

Tõenäoliselt läheb Hispaania parlamendil hääletuseni jõudmiseks ilmselt veel mitu kuud ja ei ole ka kindel, kas sotsialistist peaministri Pedro Sáncheze vähemusvalitsusel on eelnõu vastuvõtmiseks piisavalt toetust.

Võrdõiguslikkuse minister Irene Montero sõnas, et seadus tunnistab terviseprobleemi, mis on seni suures osas vaiba alla pühitud. "Menstruatsioonid ei ole enam tabu," ütles Montero pressikonverentsil pärast seda, kui valitsuskabinet oli eelnõu heaks kiitnud.

"Me ei pea enam minema valuga tööle, võtma tablette ega varjama tõsiasja, et meil on piinavalt valus ja me ei suuda nii tööle keskenduda," selgitas minister ning avaldas lootust, et Hispaaniast saabki esimene riik Euroopas, kus menstruatsioonivalude all kannatavatel naistel on õigus tasuliseks haiguspuhkuseks.

Nagu ka muudel tervislikel põhjustel tasulise puhkuse puhul, peab ajutise ravivõimetuse kinnitama arst.

allikas: france24.com