Mida selleks teha?

1. Vali õige šampoon

Kõrvitsaseemneõli, yucca juur ja palmetto on ühed parimad komponendid, mis aitavad peatada juuste väljalangemist ning taastada juukseid.

Soovituslik on vältida imetooteid, mis tunduvad liiga head, et olla tõsi, sest suure tõenäosusega sisaldavad need hoopis palju kahjulikke aineid.

2. Ära unusta palsamit

Kui sa ei kasuta juukseid pestes iga kord ka palsamit, teed väga valesti. Kuivad juuksed lähevad kergemini katki, nii et on tähtis, et juuksed oleksid hästi niisutatud – see tagab kiire kasvu.

Erinevate šampoonide ja palsamite pH-tase on erinev, kuid soovituslik on püsida 3.5-5.5 piires.

3. Käi juuksuris

Võid küll tunda, et ei taha juukseid üldse lõigata kui soovid neid pikaks kasvatada, tegelikult aga teeb iga 6-8 nädala tagant juuksuris käimine ning katkiste otste ära lõikamine juukseotsad tugevamaks ning aitab neil pikemaks kasvada.

5. Muuda oma toitumist

Mõned toidud, mis soodustavad juuksekasvu, on näiteks avokaadod, oad, brokoli, soja, lõhe, kana ja pähklid.

6. Mine professionaali juurde

Kui võitled juuste väljalangemise ning väga õhukeste juustega, tasub minna trihholoogi, dermatoloogi või arsti juurde. Otsi keegi, kes tegeleb just juustega, et spetsialist oskaks sulle parimat nõu anda.

Mida vältida?

1. Alkohol.

Kohe kindlasti tuleks vältida alkoholi ja seda sisaldavaid tooteid. Need kuivatavad su juukseid ning muudavad need nõrgaks.

2. Pikendused.

Juuksepikendused on halvad su juuksejuurtele ning kahjustavad ja väsitavad neid.

3. Blondeerimine.

Peroksiid, ammoniaak ja muud oksüdeerijad, mida kasutatakse juuksepigmendi eemaldamiseks, muudavad juuksed hapraks ja kuivaks.

4. Stress.

Krooniline stress põhjustab lisaks teistele vaevustele ka juuste väljalangemist. Samuti võib see viia juuksed kasvuperioodist puhkuseperioodi.

allikas: allwomanstalk.com

Jaga
Kommentaarid