Hea hügieen, suitsetamise vältimine ja teatud toitude söömisega ettevaatlik olemine. Siin on mõned peamised toiduained, mis võivad põhjustada halba hingeõhku.

Liha

Bakterid jumaldavad valku ja seetõttu tõmbab neid iga valgurikas toit ligi. Selle tulemuseks võib olla üsna haisev hingeõhk.

Alkohol

Alkohol kuivatab suud, luues keskkonna, kus bakterid võivad paljuneda, põhjustades taaskord halba hingeõhku.

Sibul

Pole saladus, et sibul põhjustab halba hingeõhku. Lõikamisel ja närimisel eraldab sibul väävlit sisaldavat ühendit, mis annab hingeõhule vastiku hõngu.

Kohv

Nagu me kõik teame, on kohvil väga tugev maitse ja lõhn. Nii nagu alkohol, kuivatab ka kohv suud, mis viib sülje vähenemiseni, mis loputab meie suud, võimaldades bakteritel vohada, mis omakorda põhjustab halba hingeõhku.

Muna

Üleküpsetamisel eraldub munadest vesiniksulfiidi ühendit, mis põhjustab halba munalõhna. Selliste munade söömine põhjustab halba hingeõhku. Seega võimalusel eelistage pehmeks keedetud mune.

Kommid

Hambakatt muudab suhkru happeks ja bakterid jumaldavad happelist keskkonda, kus nad saavad paljuneda, põhjustades halba hingeõhku. Muide happelist keskkonda loovad veel tsitrusviljade söömine, kuid selle probleemi lahendamiseks proovi pärast puuviljast suupistet süüa näiteks suhkruvaba maiustust.

Maapähklivõi

Pastataolise kleepuva konsistentsi tõttu võib maapähklivõi jääda suhu kauaks. Bakterid armastavad valku ja toituvad suus olevatest jääkidest, mille tulemuseks on halb hingeõhk.

Juust

Piimatooted sisaldavad aminohappeid, mis reageerivad meie suus leiduvate bakteritega. Tulemus? Väävliühend, mis võib panna meie hingeõhu haisema mädamuna järgi.

Allikas: Msn