Koskenkorva brändisaadik Mikael Karttunen kinnitab, et viin on kõige lihtsam alkohol, millega kokteili teha, sest üldjuhul ei lähe viin konflikti teiste maitsetega ning teda on teistega kõige kergem paari panna.

Neid Mikael Karttuneni põhireegleid järgides saab sinust selle suve kokteilimeister!

1. Ära jääga koonerda! Ilma jääta ei ole võimalik head kokteili teha, seetõttu veendu alati enne pidu, et sul on sügavkülmas piisavalt palju jääkuubikuid. Kui neid pole, palu sõbral poest tuua. Miks ainult kahest-kolmest kuubikust ei piisa? Sest need sulavad kokteili sees kiiresti ära ning muudavad joogi vesiseks. Kui jääd on palju, hoiab see klaasi sees iseennast ja jooki külmana ega hakka nii kiiresti sulama.

2. Arvesta koguseid õigesti. Rusikareegel, mida kasutades õnnestub kokteil alati: 1 osa viina, 3 osa teisi komponente. Selliselt jaotatuna saad meeldiva alkoholikogusega joogi, mis ei ole liiga vänge.

3. Vali kvaliteetne viin. Hea kvaliteediga viin on puhta ja pehme maitsega ning sobitub kokteilidesse imehästi. Ebakvaliteetne viin kokteiliks ei sobi, sest kokteili sees võimenduvad kõik viina negatiivsed maitseomadused. Eriti hästi on kehva kvaliteediga viina halba maitset tunda näiteks toonikuga segades.

4. Jälgi, et magus ja hapu oleks tasakaalus. Kui kasutad kokteilis magusat siirupit või likööri, tuleb selle läägust tingimata happega tasakaalustada ja selleks sobivad tsitruselised väga hästi. Kui magus ja hapu on tasakaalust väljas, on tulemuseks kas liiga läila või nina krimpsu tõmbavalt hapu jook, mida ei ole nauditav juua.

5. Märksõna on mõõdukus! Heas kokteilis ei pea olema palju koostisosi, 3-4ga saab väga kena joogi kokku segada. Kui tahad peenutseda, võid lisada ka viienda, aga üle viie on juba liiga palju. Siis on väga keeruline maitseid tasakaalu saada, aga nagu eelnevalt öeldud – maitsete tasakaal on ülimalt oluline! Mida vähem on koostisaineid, seda lihtsam on neid harmooniasse seada.

6. Milliseid maitseid kokku segada? Rusikareegel ütleb, et sarnased maitsed töötavad koos alati edukalt – marjad marjadega, troopilised puuviljad troopiliste puuviljadega, tsitrused tsitrustega. Aga kui tahad tõelist vau-elamust, pane troopilised viljad paari hoopis marjadega! Ehk kui paigas on kaks maitset, hapu ja magus on tasakaalus ning viin on kvaliteetne, saadki kombinatsiooni, mis kindla peale töötab ja tagab hea tulemuse. Mõtle näiteks maasika Margarita või Cosmpolitani peale, kus tsitruselised ja marjad imeliselt harmoneeruvad.

Veel ideid kombineerimiseks:

- Virsikud ja mustikad

- Greip ja mustikad

- Granaatõun ja mustikad

- Mango ja maasikad

- Passion ja vaarikad

- Ananass ja maasikad

7. Klaas vali õiges mõõdus. Kokteil sega sellisesse klaasi, mille mahtu sa tead, et oskaksid viina-jää-lisandite koguseid õigesti kalkuleerida. Lihtne valem on selline: täida pool klaasi jääga ning ülejäänud osa jaga vahekorda 1 osa viina, 3 osa teisi koostisaineid. Sama reeglit saad kasutada suurema koguse valmistamiseks. Näiteks viieliitrise punšinõu puhul arvesta 2,5 liitrit jääd, ülejäänud osa jaga ära niimoodi, et sinna mahuks 1 osa viina ja 3 osa mahla.

Proovi kokteile!

Koskenkorva 7 Botanicals & Tonic

Kokteil, mis pakatab mahlastest tsitrustest ja suviste lillede vihjetest!

  • 4 cl Koskenkorva 7 Botanicals Vodka

  • Toonik

  • Täida klaas jääga ning lisa koostisosad. Sega ja serveeri!

Koskenkorva Organic Cup

  • 4 cl Koskenkorva Vodka Organic

  • 6 cl orgaaniline limonaad

  • 6 cl orgaaniline õunamahl

  • 4 kurgi viil (ökoloogiliselt kasvatatud)

  • 2 ingveriviil soovi korral (ökoloogiliselt kasvatatud)

  • Täida klaas jääga, lisa vodka ning pikenda õunamahla ja limonaadiga. Kaunista kurgiviiludega.

Lime & Cranberry

Laimi ja jõhvika maitsev kooslus!

  • 4 cl Koskenkorva Lime

  • Jõhvikamahl

  • Täida klaas jääga ning lisa koostisained. Sega ja serveeri!

Country House

  • 4 cl Koskenkorva Vodka Original

  • Jõhvikamahl

  • Toonik

  • Täida klaas jääga. Lisa vodka, mahl ning toonik. Sega õrnalt ning serveeri.

Tööhobune

  • 4 cl Koskenkorva Vodka

  • 1 laimiviil

  • Ginger ale

  • jääkuubikuid

  • Täida klaas jääkuubikutega, lisa viin ja vala peale toonik.

  • Pigista üks laimiviil klaasi ja sega.

Red River Punch

  • 4 cl Koskenkorva Vodka

  • 2 cl sidrunimahla

  • 2 cl suhkrusiirupit

  • 4 vaarikat

  • munavalge (valikuline)

  • mullivett

  • Vala šeikerisse viin ja sidrunimahl, purusta vaarikad šeikeris ja lisa munavalge. Raputa koos jääga läbi ja topeltkurna klaasi või pokaali. Vala peale mullivett ja sega läbi. Kaunista vaarika ja laimikoore ribaga.

Instant Mule

  • Lihtne ja värskendav kokteil laimimaitselise viina ja Ginger Beer toonikuga!

  • 4 cl Koskenkorva Lime

  • Ginger Beer toonik

  • Täida klaas jääga ning lisa koostisosad. Sega ning serveeri!

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada Teie tervist.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid