„Kõige õudsem asi, mida naine teha saab, on kanda liiga palju meiki,“ ütleb 2017. aastal Poolas võitnud parima meigikunstniku tiitli Damian Duda, kes on korralikult kanda kinnitanud ka YSL meigikunstnikuna.

On hommik, sa vaatad kella ja avastad, et sul on viis minutit aega, et välja näha nagu inimene. Mida sa teed? „Tegelikult on kõige olulisem osa ikkagi korralik nahahooldus. Meie nahk on nii tähtis ja seda on vaja ilusana hoida. Kui paned õhtul kreemi peale, siis juba hommikul tõustes näed väga värske välja!“ ütleb Duda ilma pikema mõtlemiseta.

Küll aga nahahooldusega käib käsikäes ka õiged tooted ja märksõna viis minutit viib Duda hetkeks mõttesse. „Vähem on rohkem,“ ütleb ta kurikuulsa moto ning jätkab: „Minu topis on esimesel kohal YSL Touche Éclat highlighter, teisele kohale paneksin loomulikult ripsmetušši, sest kõikidele meeldib vaadata silmi – see on inimese hingepeegel, ja särtsakust annab ka huulepulk.“

Vähem on...ikka rohkem!

Vähem on tõesti rohkem – sellest annab aimdust ka pandeemiast alguse saanud trend kanda meiki, mis on just kergem, jättes mulje nagu seda poleks üldse peal või väga minimaalselt. „Enne pandeemiat meeldis naistele kanda väga tugeva katvusega jumestus- ja peitekreemi. Ka matt-efekt oli väga populaarne, selle saavutamiseks kasutati väga palju puudrit, mis tegelikult nägi väga kohutav välja ja nägu nägi välja nagu paber. Ausalt, kõige õudsem asi, mida naine teha saab, on kanda liiga palju meiki.. Õnneks tänu uuele trendile näeb nahk palju ilusam ja nooruslikum välja,“ mõtiskleb Duda.

Kuid kerge meik ei tähenda otseloomulikult tagasihoidlikkust – ja just sellele rõhuvad selle suve kuumimad meigitrendid. „Neoonsed ja julged värvid on sel suvel väga moes. Võtmesõnaks on ka ripsmed, mis on pikad ja tihedad. Ning muidugi ka kõiksugused lainerid – graafiliselt või kahe joonega,“ loetleb Duda. Kui neoonsed värvid on tulnud massidesse kaheksakümnendatest, siis ka huuled teevad tagasituleku samast kümnendast. „Tume huulelainer, millega on pisut üle huulte värvitud. See on väga populaarne! Värvi poolest on muidugi punane jätkuvalt moes, kuid eelistatakse rohkem siiski pruuni värvi,“ ütleb meigikunstnik.

Tume huulelainer, millega on pisut üle huulte värvitud. See on väga populaarne!

Nipid parema meigi saavutamiseks

Kuigi ilusa meigipõhja saab saavutada vähema meigitoote pealekandmisel, siis Damian Duda jagab veel üht väga huvitavat nippi. Nimelt on sõrmed oluline osa jumestuskreemi kasutamisel. „Kanna jumestuskreemi sõrmedega nahale ja meigišvammi kasuta alles nahale kinnitamiseks. Samuti tuleks esialgu toodet võtta vähe ja vajadusel sammhaaval juurde lisada,“ õpetab Duda.

Teiseks nipiks parema meigi saavutamiseks on aru saada enda näokujust. Nimelt unustavad mehe sõnul paljud naised ära tõsiasja, et nende nägu muutub. „Naised õpivad meigi tegemise ära ja üks hetk unustavad, et nende nägu muutub aja jooksul. On oluline õppida ja aru saada enda näokujust.“ Seega kui oled tundnud, et meik ei sobi sulle enam nii hästi, siis võib asi olla selles, et sinu nägu on lihtsalt aja jooksul muutunud ja vanad nipid ei toimi enam nii hästi.

Mispärast on oluline käia aeg-ajalt mõne meigikunstniku juures, kes aitaks muuta meigirutiini. Damian Duda soovitab seda teha iga viie aasta tagant.