Selleks on käed. „Meie käed on meie teine nägu,“ ütleb dermatoloog Luigi L. Polla. „Nahk on õhuke ja õrn ning seda mõjutavad paljud tegurid.“

Polla sõnul on nendeks teguriteks sage kätepesu ja kätepuhastusvahendite kasutamine, ilm, sealhulgas UV-kiired, külmad temperatuurid ja tuul ning vananemisest tingitud volüümikadu. „Seetõttu on oluline näidata oma kätele sama palju armastust ja hoolt kui näitad seda enda näole,“ ütleb ta.

Vähenda ärritust käte pesemisel

Käte pesemine ja desinfitseerimine mitu korda päevas on isikliku hügieeni tagamiseks vajalik, kuid sellel võib olla nahale vanandav mõju. Liigne pesemine – eriti kuuma vee, kangete seepide või alkoholipõhiste kätepuhastusvahenditega – võib nahka kuivatada ja põhjustada ärritust. „Selle vältimiseks kasuta käte pesemisel pehmeid seepe ja kanna peale pesemist niisutavat kreemi, mis toetab ja parandab naha barjäärifunktsiooni,“ soovitab Polla.

Investeeri kätekreemi

Kvaliteetse kätekreemi kasutamine on lihtsaim viis naha niiskuse taastamiseks pärast kätepesu. „Kätekreemi koostisainete hulgas võiks olla glütserool või glütseriin, uurea, keramiidid, hüaluroonhape ning erinevad taimeõlid ja sheavõi,“ ütleb Polla.

Kaitse keskkonnategurite eest

Erinevalt paljudest teistest kehaosadest puutuvad käed sageli kokku päikese, tuule ja külma ilmaga. Need tegurid võivad põhjustada UV-kahjustusi, kuivust ja ärritust – kõik see muudab sinu käte naha vanemaks. Selle vastu võitlemiseks soovitab Polla kanda kindaid terve talve – isegi kui temperatuur ei ole külm. Päikese eest kaitsmine on samuti lihtne: lihtsalt hõõru üleliigne SPF käte seljale.


Allikas: Best Life