Nii nagu uus harjumus, võtab ka uue sõpruse loomine aega, aga kui palju? Kansase ülikooli kommunikatsiooniuuringute professori Jeffrey A. Halli sõnul kulub kuskil 200 tundi, et saada inimesega lähedaseks. Enamikul meist ei ole seda 200 vaba tundi – kes käib tööl, koolis või peab perega tegelema. Kuid uute sõprussuhete loomisel on väga palju tervislikke omadusi, mispärast tasuks võibolla enda aega paremini planeerida ja leida endale paar uut sõpra juurde.

Teadus näitab, et sõprussuhted on meie tervisele kasulikud – nimelt pikendab see eluiga, vähendab stressi ja aitab kehal haigusega paremini toime tulla.

Kust siis uusi sõpru leida?

Kõigepealt mõtle, mis sind huvitab ja mis tekitab sinus ekstaasi ning katsu nende tegevuste kaudu uusi sõpru leida. „Üks lihtsamaid viise luua sidemeid inimestega, kes võiksid olla sinu tulevased sõbrad, on osaleda grupitegevustes, mis on sinu huvidega seotud,“ räägib psühholoog dr Nicole Beurkens. Tehes seda, mis pakub rõõmu, leiame tõenäoliselt endale kõrvale inimesed, kellel on sarnased huvid, väärtused või kired.

Seega kas oled innukas lugeja või meeldib sulle kirjutada? Pane ennast raamatuklubisse kirja! Või meeldib sulle sukelduda pea ees millessegi täiesti uude? Proovi kokanduskursust, mõnd näitlemisringi või mittetulundusühingus vabatahtlikku tööd!

Lisaks ära unusta nii-öeda ringi vaadata. Äkki on sul tööl mõni tore töökaaslane, kellega vahetad aeg-ajalt sõnu, kuid pole sõbratasandile (veel) jõudnud? Või naaber, kellele iga hommik lehvitad? Tee järgmine kord see samm ja kutsu kohvile. Kes teab, äkki sellest saab sajandi sõprus!

Allikas: Health Digest