40+ inimene ei tarvitse teadagi, et ta vajab lugemisprille, sest ta näeb lugeda täiesti teravalt. Vajadus võib ilmneda hoopis väsimuses või peavaludes. Silmalääts muutub jäigemaks ja lihased peavad tegema selle painutamiseks rohkem tööd. Lugemisprillid vabastavad aga lihased pingest, sest toovad pildi lähemale.

Selle asemel, et minna poodi ja valida valmisprillid, mis tunduvad sobivat, võiks võtta aega ja käia optometristi juures, sest parem ja vasak silm võivad vajada pisut erineva tugevusega läätsi. Võib ka juhtuda, et kui inimene ei näe eelmiste poest ostetud prillidega enam hästi lugeda, kaldub ta ostma poest veidi kangemad, kuid tegelikult võib asi olla hoopis selles, et silmadel on erivajadusi ja vaja pole mitte kangemaid, vaid paremaid prille.

Saates räägimegi, kuidas üldse aru saada, milline lugemisprill sobib ja milline mitte. Samuti räägime läbi teemad, mis keskeale läheneva inimese silmade tervist puudutavad.

„Elustiili“ stuudios on külas Zpeks OÜ juhatuse liige Tan Silliksaar, kes annab muuhulgas ka häid soovitusi, kuidas retsepti olemasolul netist kvaliteetsed Eestis klaasitud prillid otse lähimasse pakiautomaati tellida.

1x
00:00

Vaata lähemalt: zpeks.com

Jaga
Kommentaarid