„Kui ma depressioonis olin, oli mul alatasa isu saiakeste järele ja sel ajal sõin neid muidugi rohkem, et end paremini tunda. Tundus nagu oleksid need mu isiklik depressiooniravim. Ma tõesti uskusin, et see väikenegi rahulolu aitab mind.

Ma ei teadnud, et tegelikult ma soodustasin ja pikendasin oma depressiooni veelgi. Hiljem avastasin, kuidas ma oma depressiooni lihtsamalt ravida saan, ja hakkasin gluteenivaba dieeti järgima. Pärast seda, kui lõpetasin nisutoodete regulaarse söömise, sain tunda selle üllatavat mõju depressioonile.

Esialgu tekkis mul peapööritus, kõhuvalu (tundus, et ma ei suuda toitu seedida) ja ma tundsin, kuidas pinge mu sees kasvas. Justkui kõik maailma mured oleksid äkki minu pähe tulnud. Kuid kõik muutus õige pea: pärast paari päeva nisuvaba olemist tundsin end jälle normaalselt.

Ma ei kogenud eufooriat – see oli lihtsalt rahulik õnnetunne ja mugavus olla enda kehas. See ei aidanud mitte ainult mind, vaid kui mina end hästi tundsin, siis tundsid end hästi ka kõik teised mu ümber.

See kogemus parandas ka minu elukvaliteeti tundmatuseni. Olen nüüdseks olnud gluteenivaba juba aasta aega ja tänu sellele ka depressiooni- ja ravimivaba.“

Allikas: Ashley Seeger/Yourtango.com