De Montforti ülikooli söömiskäitumise eksperdid võtsid vaatluse alla seose naiste söömise ning muusika kuulamise vahel. Nimelt lasid teadlased naistele erinevast žanrist muusikat, et välja selgitada, kuidas see mõjutab nende soovi ebatervislikult näksida.

Naised, kes kuulasid viha- või kurbustunnet vallandavat muusikat, sõid poole vähem krõpse, šokolaadi ja maiustusi. Kurbusetunnet esile kutsunud esitajad olid näiteks Amy Winehouse oma looga „Back To Black“, Eminem looga „Mockingbird“ ja Linkin Park looga „In The End“.

Katses osalenud naised sõid umbes kolmandiku võrra vähem pärast seda, kui olid kuulanud lohutust pakkuvat muusikat, mida esitas näiteks Coldplay loos „Fix You“ või Sam Smithi oma hitis „Lay Me Down“.

„Kui olete stressis ja arvate, et see põhjustab ülesöömist ehk ebatervislikku näksimist, siis pange kõrvaklapid pähe ja kuulake mõnusalt lohutavat muusikat,“ soovitab De Montforti ülikooli söömiskäitumise ekspert Dr. Helen Coulthard.

Kuidas muusika aitab inimestel vähem süüa, pole teada, kuid eksperdid väidavad, et see võib olla seotud õnnehormoonide, näiteks dopamiini ja serotoniini vabanemisega.

„Ma arvan, et kui oleme stressis, võib meil olla kalduvus midagi ette võtta, et end paremini tunda. Nii võimegi alateadlikult sööma hakata, sest see teeb enesetunde paremaks,“ sõnas Lincolni ülikooli muusikapsühholoog Annemieke van den Tol, kes oli uuringu kaasautor.

Uuringus osalenud 120 naisel paluti nimetada laul, mida nad kuulasid, kui nad olid kurvad, stressis või oma mõtete mujale saamist. Valitud laul padi katse ajal mängima ning jälgiti nende söömisharjumusi.

allikas: Daily Mail