Me võime hingata elu tagasi oma tervisesse, eesmärkidesse, püüdlustesse, suhetesse, aga ka õnnelikku olemisse. Ta jagab oma raamatus „Hinga ja ela“ harjutust, mis aitab rõõmu tunda.

See, kuidas sa hingad, väljendab sinu võimekust elada. Mida vabamalt, suuremalt ja sügavamalt hingad, seda rohkem oled sa valmis elu kogu selle imelisuses vastu võtma. Seega lõdvestumine ja vabalt ilma takistusteta hingamine toetavad elu elamist kergusega ja elu tähistamist. Kopsude avamine sügavamale ja pikemale hingamisele avab võimalused rõõmsamale elule.

Hingamisharjutus, mis aitab rõõmu tunda:

1. Leia mugav asend – kas istudes või lamades.

2. Harjutusse minekuks tee eelnevalt kolm-neli rahulikku tavalist sisse- ja väljahingamist.

3. Hinga sügavalt sisse ja alusta harjutust väljahingamisest. Hinga välja, alustades lugemist neljani, hinga samal ajal kogu sissehingatud õhk välja. Peab tekkima tunne, et kopsud lähevad lõpuni tühjaks.

4. Kui kopsud on tühjad, siis hoia hinge kinni ja loe neljani.

5. Rahulikult ja aeglaselt hinga sisse, lugedes neljani. Tunne, kuidas sisse hingamisel kopsud avarduvad ja täituvad kopsu tipuni õhuga. Hoia hinge kinni, jälle neljani lugedes. Pööra tähelepanu aistingutele, mis kehas tekivad.

6. Hinga uuesti lõpuni kops tühjaks ja jätka seda harjutust tehes 5–8 seeriat.

7. Kui tuled harjutusest välja, siis enne igapäevaste toimetuste juurde asumist võta endale paar minutit aega tavapäraselt hingates, et tunnetada aistinguid oma kehas.

NB! Palm rõhutab, et beebiootel naistele ei ole soovitav teha hingamispeetusega harjutusi. Rasedusaegsele perioodile on olemas omad toetavad hingamisharjutused.