Kuidas täpsemalt saab hingamise abil mõjutada oma õnnelik olemist ehk õnnetunde kogemist? „Me saame hingamisega reguleerida oma närvisüsteemi toimimist. Kui oleme liiga apaatsed, saame hingamisega tõsta oma energiataset, aga see töötab ka vastupidi – teadlik hingamine aitab närvisüsteemi rahustada ja sellega muuta enesetunnet mõnusamaks,“ ütleb hingamisterapeut ja enesearengu teejuht Monika Palm.

Ta toob välja, et just sügav hingamine stimuleerib parasümpaatilist närvisüsteemi, mis juhib keha stressist lõdvestumisse. „Kui me lõdvestume, siis südamelöögid rahunevad, vererõhk stabiliseerub, seedimine korrastub ja ka magusaisu väheneb.“

Hingamisharjutus, mis mõjutab sinu tunnet!

· Vali, kas soovid istuda või lamada. Pane üks käsi oma südamele ja teine oma alakõhule. Ava oma meel elu nautimisele ja õnnelik olemisele.

· Hinga alakõhtu – sinna, kus su käsi asetseb nii, et sa tunned, kuidas sinu kõht sissehingamisel koos käega ülespoole liigub. Hinga alakõhust õhk täielikult lõpuni välja.

· Tee seda veel paar korda nii, et väljahingamine oleks lõdvestunud ja naba piirkond lõdvestub, liikudes väljahingamisel selgroo poole.

· Nüüd hinga sisse jättes käsi ainult oma südamele ja hinga sinna nii, et sissehingamisel rinnakorv tõuseb ja avardub. Väljahingamisel hinga end täielikult südamepiirkonnast tühjaks. Hinga veel paar korda nii.

· Kombineeri nüüd punktides 1 ja 2 välja toodud hingamisviisi, pannes need kokku.

· Tee 6 sellist sügava hingamise tsüklit.