Kuigi keratiini saab juurde tarbida ka toidulisandina, on olemas mitmeid tervislikke toiduaineid, mis võivad samuti keha keratiini sünteesimist toetada. Soovitame need oma menüüsse lisada.

1. Munad

Munad on väga heaks biotiini allikaks, mis on iseenesest oluline vitamiin keratiini sünteesimisel. Kõigest ühes keedetud munas on juba 33 protsenti päevasest biotiini vajadusest. Lisaks sisaldavad munad ka palju teisi olulisi vitamiine, nagu näiteks A-vitamiini, B12-vitamiini ja B2-vitamiini.

2. Sibulad

Ka sibulad ei ole head mitte ainult toidu maitsestamiseks, vaid toetavad samuti keratiini sünteesimise protsessi. Sibulates on palju N-atsetüültsüsteiini, millest keha sünteesib aminohapet nimega L-tsüsteiin, mis on samuti keratiini üks komponentidest. Sibulad sisaldavad ka mikrotoitaineid folaate, mis on vajalikud juuksefolliikulite hea tervise jaoks.

3. Lõhe

Lõhe on tulvil valkudest, kuid sisaldab ka palju biotiini, millest juba eelnevalt juttu oli. Lisaks tuntakse lõhet kui suurepärast oomega-3-rasvhappe allikat, mis on meie tervise jaoks asendamatu rasv ning aitab kaasa ka juuste heale tervisele.

4. Bataat

Bataat ehk maguskartul on väga toitaineterikas, sisaldades rohkesti provitamiin A karotenoide, millest kehas sünteesitakse A-vitamiini. A-vitamiin ise osaleb aga keratiini sünteesimise protsessis ning on seega oluline nii naha kui juuste tervise heaks.

5. Päevalilleseemned

Ka päevalilleseemned sisaldavad nii biotiini kui valku, mis toetavad kehas keratiini tootmist. Lisaks on päevalilleseemnetes ka suur hulk erinevaid mikrotoitaineid, nagu näiteks E-vitamiini, vaske, seleeni ja B5-vitamiini.

6. Mango

Mango söömine on maitsev viis, kuidas oma menüüsse häid toitaineid lisada ja samaaegselt ka keratiini sünteesimist toetada. Mangod sisaldavad näiteks nii provitamiini A, C-vitamiini ja ka folaate, mis on eriti olulised raseduse ajal.

Allikas: Healthline