Regionaalhaigla verekeskuse juhataja Ave Lellep paneb inimeste südamele mõelda jõulukuul neile, kelle elu sõltub doonoriverest. „Meie verevarud on kahanenud kriitilise piirini, kuid juba ühe vereloovutusega võib päästa mitme inimese elu – sestap on iga doonori panus praegu ülioluline,“ ütles Lellep, lisades: „Jõulud on ju kinkimise aeg ja mis saaks olla veel suurem heategu, kui kinkida kellelegi juurde elupäevi!“ Lellep tahab ka tänada kõiki doonoreid, kes praegustes keerulistes liiklusoludes leiavad siiski tee verekeskusesse ja ulatavad abivajajatele abikäe meie patsientidele.

Ootame kõiki häid doonoreid esimesel võimalusel verd loovutama lähimasse vereloovutuspunkti. Tule ise ja võta sõbrad ka kaasa! Soovitame eelnevalt broneerida vereloovutusele aeg verekeskuse kodulehel: www.verekeskus.ee

Verd saab loovutada Estonia pst 1 asuvas Südalinna verekeskuses esmaspäeviti ja reedeti kell 8-16, teisipäevast neljapäevani kell 11-19. Ülemiste doonorikeskus ootab doonoreid aadressil Valukoja 7 esmaspäeviti ja kolmapäevast reedeni kell 9-17, teisipäeviti kell 9-18. Lisaks ootame doonoreid homme, 14. detsembril Tabasallu ja reedel, 16. detsembril Rakvere Kultuurikeskusesse.

Vereloovutusele tulles palume kaasa võtta isikut tõendava dokumendi.