Kui seeria teises kohtumises võttis Mistra Serviti üle oma esimese ajaloolise võidu, siis ülejäänud kaks mängu on lõppenud Põlva kindla ülekaaluga. Kusjuures lõuna-eestlased kaotasid viimati ühe mängu meistrivõistluste finaalides 2017. aastal Kehrale (vahepeale jäi ka kolm koroona-aastat, kus seeriaid ei peetud või tiitel jäi üldse välja jagamata).

Taasiseseisvunud Eesti käsipalliajaloos on välja jagatud 31 tiitlit, millest Põlval on võimalus sel kolmapäeval kindlustada oma kaheksateistkümnes. 11 kulda on rännanud Kehrasse ning ühe esikoha on saanud Valga Maret-Sport, Viimsi HC ja Chocolate Boys Tallinn. Serviti ridades on Eston Varuskil sel nädalal võimalus pea kohale tõsta rekordiline 14. karikas.

„Ega praeguseks hetkeks kipub tõesti nii olema, et tõeline motivatsioon tuleb ainult tähtsateks mängudeks. Reamängudes selle pika karjääri peale enam samasugust tuhhi seest ei leia, aga kui tiitlid on mängus, siis leian selle põlemise taas üles ning pingutus ja emotsioon suurenevad,“ rääkis esimest korda juba 2007. aastal Chocolate Boysi vastu meistriks tulnud Serviti puurilukk Varusk Eesti käsipalliliidu pressiteate vahendusel.

„Kui suudame oma mängu mängida ning mitte lasta vastastel oma tahtmist peale suruda, siis suudame kolmapäeval järjekordse kulla kindlustada. Teises kohtumises arvasime, et kõik tulebki lihtsalt ning olime kergelt uinunud ja vastane karistas selle kohe ära,“ jätkas Varusk, kes kolmapäevase võidu korral möödub tiitlite arvult oma endisest meeskonnakaaslasest Kristjan Muugast (13 tiitlit - toim.).

„Meil läks pühapäeval kõik valesti, mis valesti minna sai. Kuigi esimestel minutitel kaitse toimis, siis hiljem ei saanud enam midagi seal kätte ning siis oli neid juba võimatu pidama saada. Peame kolmapäeval kodusaali eelise taas maksma panema, emotsiooni üles saama ning eelmise matši unustama. Kui saame kaitse ja väravavahi töö toimima ning postid on nii-öelda meie päralt, siis on kõik võimalik,“ vastas Mistra väravavaht Armis Priskus.