Monarh oli aasta alguses Londonis haiglas, kus raviti tema suurenenud eesnääret. Kui Buckinghami palee kuninga vähidiagnoosi avaldas, siis teatati, et tegemist ei ole eesnäärmevähiga, kuid see avastati tema hiljutise laienenud eesnäärme ravi käigus. Täpsemalt pole Buckinghami palee Charlesi vähitüüpi tänaseni kommenteerinud.

Palee sõnul alustas kuningas toona kohe ka vähivastast ravi. Veel avaldas palee, et kuningas suhtub oma ravisse positiivselt ja ootab esimesel võimalusel kuninglike kohustuste juurde naasmist.

Vaikselt ongi Charles leidnud tagasitee oma kohustuste juurde ning osaleb ametlikel kohtumistel ja sündmustel. Hiljuti väisas ta ühte Briti armeele pühendatud üritust, kus ta ka oma haigusest rääkis. Üritusel vestles ta veterani Aaron Mapplebeckiga, kellega ta vähist muljeid vahetas. Kui Mapplebeck avaldas, et tema käis eelmisel aastal keemiaravis oma vähi tõttu ja kaotas oma maitsemeele, ütles kuningas, et ka temaga oli sama asi juhtunud, vahendab Daily Mail.

Buckinghami palee pole pärast Charlesi haiguse avalikuks tulemist avaldanud detaile tema vähist. Üritusele saabus Charles helikopteriga suurejoonelise tseremoonia jaoks. Samal üritusel viibis ka prints William, kellele anti tseremoonial ametlikult üle kuninga noorimale pojale prints Harryle varem kuulunud ametinimetuse.

Kuningas Charles III otsustas talvel oma diagnoosi avalikkusega jagada, et ennetada oma tervise üle spekuleerimist. Samuti lootis ta, et oma terviseseisundi jagamine võib aidata avalikkusel mõista kõiki vähihaigeid üle maailma.