Niisiis, kui palju kulub:
Kohv — 2 tassi külalise kohta. Näiteks 25 külalisele kohvi keetmiseks vajad 8 liitrit vett ja pool kilo kohvi (ehk siis üks pakk). Saja külalise kohta on kohvi piisavalt, kui varud 30 liitrit vett ja 2 kilo (neli pakki) kohvipuru. Vein — ühest pudelist saab täita 6-7 külalise klaasid. Tort — kui teed ise tordi, siis 4 munaga tehtud koogist jagub kindlasti kümnele inimesele. Kuid kui kook on väga magus ning koogisööjad eelsitavad võtta vaid tükikese maitsmiseks, võib samast koogist jaguda ka 15 külalisele. 6 munaga tehtud tordist peaks jaguma 20 külalisele. Keeksid jm. koogid — ühest koogist (näiteks ahjuplaadilaiune rullbiskviit) saab lõigata 30 viilu. Pirukad ja pitsad — ümaras pirukavormis tehtud pirukast saab lõigata 8-12 tükki. Ahjuplaadil küpsetatud pirukast või pitsast lõikad vabalt 30 tükki. Võileivatort — unusta ütlemine, et 1 cm paksune tükk on külalisele sobiv. Külalistele meeldivad võileivatordid. KOHE VÄGA!Serviisid ja klaasid — lauanõud
Papptopsikud sobivad loomulikult alati, kuid vaid teatud teemade ja vanusega pidulistele. Plastmassist joogitopsid/šampusepokaalid on kenad esimesel peol, kuid nende kriimustused ja mõrad on siiski kerged tulema. Seega ära too eelmisest peost riiulile jäänud plastklaase. Laenatud või üüritud klaasid (siis tõelisest klaasist) on hea variant juhuks, kui soovid peolaua ja -meeleolu loomisel panna rõhuku ehedusele. Lauanõusid leiab ka internetist.Noad ja kahvlid
Varu kõigile oma abivahendid Võta rahulikult — kui peolaud on kaetud nn rootsi lauaks, pole nugade-kahvlitega vaja teha muud kui need lauale panna, kasutades näiteks kahte samasugust potti või anumat.Kata värvidega
Papptaldrikutel on oma võlu ja tähtis roll meeleolu loomisel. Serviis võib olla ühevärviline, laua saab rõõmsamaks erivärviliste salvrätikute ja loomulikult laudlinaga. Tähtis on, et servjetid ja laudlina sobivad omavahel kokku. Peoperenaise või -peremehe roll ei ole seista köögis pliidi ääres või joosta toa ja köögi vahet ära kandmas ning ette toomas.