Austria:
Pruudiloor kaunistatakse mürdiga, mida peetakse elulilleks.

Armeenia: Pulmapäeval lastakse lendu õnne ja armastust sümboliseerivad valged tuvid.

Pruut riietub punasesse siidi ja võib kanda sulgedega kaetud papist tiibu oma peakaunistuses.

Pulmakülalised võivad visata tema suunas münte.

Belgia: Pruut tikib oma nime taskurätile, kannab seda pulmapäeval, raamib siis ära ja hoiab alles, kuni abiellub perekonna järgmine pruut.

Böömimaa: Peigmees kingib pruudile roosikrantsi, palveraamatu, paela kolme võtmega tema vooruslikkuse valvamiseks, karusnahkse mütsi ja hõbesõrmuse. Pruut kingib peigmehele kuldniitidega tikitud särgi ja sõrmuse.

Enne tseremooniat mässib isamees peigmehe pruudi loori sisse, et mitte lasta halbadel vaimudel paari lahutada.

Hispaania: Peigmees kingib pruudile 13 münti, et sümboliseerida oma suutlikkust teda toetada ja ta eest hoolitseda. Pruut kannab münte tseremoonia ajal spetsiaalses kukrus või usaldab selle väikesele tüdrukule, kes kannab neid spetsiaalse räti või padla peal.

Holland: Hollandi peredes toimusid pulmapeod tavaliselt enne laulatust ning pruut ja peigmees istusid roheliste taimede all troonil. Külalised astusid ükshaaval nende ette ja edastasid parimad soovid. Pulmapeol oli laud lookas. Muude toitude hulgas serveeriti spetsiaalset rooga "magus elu" ja vürtsitatud veini "pruudi pisarad".

Horvaatia: Abielus naissoost sugulased võtavad pruudilt loori ja asendavad selle põlle ning pearätiga, mis sümboliseerib abielu. Seejärel laulavad abielus olevad naised talle serenaadi.

Iirimaa: Traditsiooniline Iiri pulmakook on rikkalik puuviljakook, mis on tõelises Iiri vaimus vürtsitatud konjaki või viskiga. Pruutpaarile kingitakse hea õnne hoidmiseks hoburaud.

Inglismaa: Traditsiooniliselt jalutab pruut koos saatjaskonnaga jala kirikusse. Protsessiooni ees käib väike õisi loopiv tüdruk, et pruudi tee oleks lilleline ja rõõmus.

Briti pruudid võivad ka õmmelda kleidi serva talismani nagu näiteks head õnne toova hoburaua (seda on kasutanud ka kuninglikud pruudid).

Island: Ehtne Islandi pulmakook on mandliküpsetistest koosnev rõngakuhi kransakaka. Rõngas on kaunistatud valge tuhksuhkruga ning täidetud keskelt dekoratiivsete ðokolaadikommidega.

Itaalia: Pruutpaari maja uksed kaunistatakse pealtega. Kokkuseotud paelad sümboliseerivad kahte ühendatud elu. Itaalia pulmakülalised on sajandeid heitnud vastabiellunute suunas suhkrustatud mandleid.

Kreeka: Pulma aukülaliseks on peigmehe ristiisa. Tänapäeval on ta pulmas sageli ka isamees, kes aitab paari kroonida. Kreeka pulmakroon on kas valge, kuldne või valmistatud ???

"Magusa elu" kindlustamiseks võib Kreeka pruut kanda pulmapäeval kinda sees suhkrutükki.

Norra: Mõlemale poole noorpaari majaust asetatakse väike kuusk. Kuused jäävad ukse ette kuni esimese lapse sünnini. Traditsioonilised Norra pruudieheted koosnevad rasketest hõberahadest ja kuld-või hõbekroonist, mis on kaunistatud lusikakujuliste ripatsitega, mille tilin peletab vanarahva uskumuste järgi eemale halbu vaime.

Ka Norra pruut annab pulmapeo ajal krooni ära.

Prantsusmaa: Louis XVI valitsusajal kinkis pruut pruutneitsitele müütiliste sümbolitega kaunistatud lehvikuid.

Paljud Prantsuse paarid joovad toosti graveeritud kahesangalistest karikatest. Sellised karikad pärandatakse peres põlvest põlve.

Poola: Pulmakülalised lunastavad endale tantsutiiru pruudiga, kinnitades talle loori külge raha või toppides paberraha spetsiaalsesse kukrusse.

Õnnelik on see pruut, kes ammutab klaasitäie veini tilkagi maha ajamata.

Rootsi: Rootsi pruut asetab isalt saadud hõbemündi vasaku kinga sisse ning emalt saadud kuldmündi parema kinga sisse. Kingapaelad jäetakse lahti, et hiljem kergelt sünnitada. Abielus rootsi naine kannab kolme abielusõrmust, mis on kingitud kihlumise-, abiellumise ja lapse sünni puhul.

Rumeenia: Külalised viskavad vastabiellunute suunas komme ja pähkleid, et soovida neile õnne ja jõukust. Rumeenia tüdrukud alustasid vanasti veimevaka koostamist juba kuueaastaselt.

Saksamaa: Kihluse tähistamiseks kingivad paarid teineteisele kuldse käepaela, mida kantakse vasakul käel.

Laulatustseremoonia ajal kui paar põlvitab võib peigmees põlvitada pruudi kleidiserva peal, sümboliseerides oma kontrolli tema üle. Oma õiguste maksma panemiseks on pruudil lubatud püsti tõustes peigmehe jala peale astuda.

Soome: Pruudid kannavad kuldkrooni. Pulmapeol tantsib pruut kinni seotud silmadega vallaliste tüdrukute ringi keskel ja asetab neist ühele krooni pähe.

Shotimaa: Sõbrad pesevad pruudi ja peigmehe jalgu, et valmistada nad ette uuele teele astuma. Ðoti pulmades esitatakse sageli ka mõõgatantsu.

Shveits: Noorpaari uue kodu juurde istutatakse õnne ja viljakust sümboliseeriv mänd. Pärast tseremooniat võetakse pruudil peast neitsilikkust sümboliseeriv lillepärg ning põletatakse. Õnne toob see, kui pärg põleb kiiresti.

Taani: Traditsiooniline Taani pulmakook on martsipanist suhkruga kaunistatud rõngas. Rõnga keskele paigutatakse kõikvõimalikke häid asju: komme, mandleid, puuvilju. Vahel on kook kaunistatud ka pruudi ja peigmehe martsipanist portreedega.

Tshehhi Vabariik: Enne pulmi istutavad sõbrad pruudi aeda ühe puu ning kaunistavad selle paelte ning munakoortega. Legendi järgi elab pruut niisama kaua kui see puu.

Maapiirkondades kannavad pruudid pulmatseremoonia ajal lillepärga, mille pulma eelõhtul punuvad ta sõbrad tarkuse, armastuse ja truuduse märgiks.

Ungari: Paar vahetab kihlasõrmuseid ning peigmees kingib pruudile ka kotikese müntidega. Pruut kingib peigmehele kas kolm või seitse taskurätti (neid peetakse õnnenumbriteks). Külalised tantsivad peol pruudiga ja kingivad talle suudluse vastu raha.

Ukraina: Pulmapeol etendatakse pruudiröövi, mis sümboliseerib paljusid vallutusi selles riigis.

Koogi asemel pakutakse Ukraina pulmas erilist pulmaleiba, mis on kaunistatud igavikku ja kahe perekonna ühinemist sümboliseerivate motiividega.

Venemaa: Vene pulmakülalised ei tee kingitusi, vaid võtavad neid ise vastu! Pruut kingib sõpradele ja sugulastele maiustusi ning pulmakülalised annavad pruutpaarile pärast pulmi raha.

Vene õigeusu tseremoonia ajal pruutpaar kroonitakse ning nad võistlevad, kes astub esimesena valgele vaibale. See, kes astub esimesena, saab püksid oma jalga.

Wales: Siin ja mujalgi Briti saartel kingib pruut oma kaaskonnale mürti, mis istutatakse maha. Kui taim võtab juured alla ja läheb õitsema, saavad abilised varsti tanu alla.