Enne veel, kui jätkata, vaatame korraks eelmise osa lõpumeeleolu. Teatavasti lahkus Anu, kellele võtteperiood ka armumisepuna palgele tõi:

Sinise meeskonna treener Peeter on väga löödud kolmanda järjestikuse kaotuse üle. Ta on hämmastunud, et kaalust alla võtjad peavad maha peo viina ja seapekiga ning ei kahtle, et Andrus P. kaalutõus on selle otsene tagajärg. Peeter aga ei ole Andruse jaoks enam autoriteet. Kumbki süüdistab teist pullitamises. Kuid selleks, et võita, tuleb midagi muuta ja kohe.

Peeter sunnib oma meeskonda veel kõvemini trenni tegema. Jaanikale ei meeldi Peetri treeningud ning ta hakkab jonnima: „Mulle ei ole vaja õla peale patsutada, mulle ei ole vaja kõrvaauku karjuda. Ma ei tea, kas asi on selles, et ma olen ise tugeva häälega ja väga otsekohene, aga mul ei ole vaja sellist poputamist ja nunnutamist…“
Heidy nimetab nende karjuvat suhtlusstiili lapsikuks.

Õpetlik poeskäik ja peljatud pall

Treener Eva läheb oma meeskonnaga poodi, et õpetada neid tegema iseseisvaid ja õigeid valikuid edaspidi, kui nad peavad hakkama iseseisvalt alla võtma.

Inge on üllatunud, kui raske on poes käia: “Isegi see, mis mind enne väga ei huvitanud, on mind täiesti huvitama hakanud.“
Sinise meeskonna Andrus P. pole kümme aastat supermarketis käinud ja poeskäik on tema jaoks nagu ekskursioon. Kuigi ta jaksab kõndida palju pikemaid maid kui esimesel päeval, on supermarket tema jaoks ilmselgelt suur ja ta liikleb poes tooliga. Ilmneb, et kõik Peetri nõuanded on sinisele meeskonnale tuttavad, aga järgida pole neid oma elus suudetud.

Vahevõistlusena tuleb sooritada korvpalliviskeid. Ilmneb, et kõik paksukesed on lapsena väga spordikauged olnud ning elu aeg vihanud pallimänge. Andrus O. pihib, et tal olnud suisa palli-foobia: „Ma olin väga palju vabastatud kehaliselt kasvatusest, ma olin selline paks ja paha oli olla ja ma ei saanud hakkama.“
Ka Jaanika pigem kardab kui armastab palli.

Auhinnaks mitu numbrit väiksem ülikond

Punased võidavad üsna tasavägise võistluse ning auhinnaks saab üks nende meeskonnaliikmetest stiilimuutuse. Üksmeelselt otsustatakse, et Andrus O. väärib auhinda kõige rohkem.
Andrus on enne stiilimuutust väga erutatud. Ta on aastaid vältinud rõivakauplusi, sest teab, et temasugusel pole sealt midagi osta. Ka praegune poeskäik ei rõõmusta teda, sest uus ülikond suurusega 64 endise nr 70 asemel on tema arvates veel väga kole number. Kuid ta usub, et tänane stiilimuutus aitab kindlasti kaasa tema hirmude taandamisele: „Välimus aitab inimesel elus edasi liikuda, aga mina pole elus midagi erilist saavutanud.“

Heidy arvab, et paksus küll siinkohal oluline pole. Siiski on naised Andrus O. uue välimuse tõttu elevil. Inge usub, et nüüd saab Andrusest kindlasti naistemees: „Ükskord saladuskatte all ütles ta meile, et ta tuli siia saatesse, sest naised ei vaata teda, aga ma arvan, et naised ei vaata teda sellepärast, et ta ise on natuke arg. Ta peaks rohkem käima kohtades, kus naisi rohkem liigub.“

Kaalumise tulemus on tõeline üllatus!

Järjekordsel kaalumisel ei arvestata Inge kaalu, kuna punaseid on ühe võrra rohkem. See otsus on õige, sest Inge küll ei võta juurde, aga tema kaalukaotus on teistest väiksem. Andrus P. võib rahul olla, sest lõpuks on tema kaal taas langema hakanud (-3,3 kg). See on ka esimene päev, mil suhkruhaige Andrus ei süsti insuliini. Uskumatu tulemuse teeb Jaanika, kes võtab nädalaga alla 3,6 kg.

Sinised võtavad kokku alla 8,2 kg ja punased võtavad ilma Ingeta alla 8,1 kg. Sinine meeskond võidab üle pika aja kaalumise ning ei suuda oma rõõmu varjata.

KAOTATUD KILOD:
TIIU -1,9kg
ANDRUS A -2,5kg
Heidi -1,3kg
JAANIKA -3,6kg
ANDRUS P -3,3kg
INGE -1,2kg
ANDRUS O -3,7kg

Sel nädalal on üle pika aja punase meeskonna kord minna hääletusruumi. Määravaks saavad suhted ning välja hääletatakse Tiiu, kellele kõik heidavad ette kõiketeadjalikkust.
Ingele tundub, et Tiiu on kõige targem inimene saate jooksul. "Nii treeneritest kui toiduspetsialistidest targem. Miks nad siis nii suured on, kui nad kõike teavad?“

Tiiu on pidanud end kogu aeg üheks favoriidiks ja on seetõttu meeskonna peale solvunud, kuigi üritab seda varjata. Ta lubab kodus kaalualandamist kindlasti jätkata.