Andrus O.-le uus süsteem meeldib, sest see lubab enne kojuminekut iseloomu kasvatada ja järele proovida, kui raske on rasvastest toitudest eemale hoida. Paraku söövad esimesel korral kõik lubatust rohkem. Inge ei tee saladust: “Me sõime ennast ikka täitsa täis. Ma mõtlesin hiljem, et milleks see makaronivorm vajalik oli, see ei olnud ju nii hea. Aga see oli hea test, sest ma sain aru, et ma ei suuda enam nii palju süüa.“

Kiiremini, kõrgemale, kaugemale — spordipäev

Järgmisel päeval kutsuvad Eva ja Peeter kõiki spordipäevale. Neli võistlejat sätivad end vastumeelselt minekule, sest spordipäev on üks asi, mis kuulus nende eelmises elus vihatud asjade nimekirja. Staadionil tuleb igaühel joosta 400 m pikkune staadioniring. Kõige parema aja teeb Jaanika, läbides distantsi 1 minuti 55 sekundiga: „Kuu aega tagasi, kui mind oleks seda jooksma pandud, oleks ma selle ilmselt roomates lõpetanud.“

Sedasama tunnistavad ka teised. Kõigi vorm on võrratult parem kui saatesse tulles. Ainsana valmistab 400 m läbimine raskusi Andrus P.-le, kelle puhul jooksmisest veel rääkida ei saa. Tal kulub 400 m läbimiseks 6 minutit 45 sekundit. Peeter arvab, et see oli Andrus P. kõige suurem treening.

Sellega pole ülesanne veel lõppenud. Tervelt 1000 krooni ootab seda, kes jookseb oma teise ringi parema ajaga kui esimese. Jaanika jääb stardiga hiljaks ja mõistab, et ta ei suuda mingil juhul joosta paremat aega. Andrus O. võtab sihiks joosta paremini kui Inge, kuid pole midagi teha, Inge võtab end sedavõrd kokku ja jookseb ainsana esimesest ringist parema aja: “See oli minu elu kiireim jooks.“ Andrus P. selg on sedavõrd läbi, et ta loobub uuele ringile minemast.

1000 krooni ja kommipakk

Ilmneb, et auhinnaks ei ole ainult 1000 krooni, vaid ka 500-grammine kommipakk ja õigus panna kommid ühe kaasvõistleja kaalule. Inge valik on kiire, kommipaki saab endale suurim konkurent Jaanika. Auhind paneb nii saaja kui ka andja nutma. Inge tunnistab: “Mul ei olnud seda hea meel teha.“ Jaanika lausub läbi pisarate: “Kui mina oleks võitnud, oleks ma samamoodi teinud. Meil ongi omavahel kõige suurem konkurents.“

Peeter võtab järgnevalt Jaanika treenimist väga tõsiselt. Ka Jaanika suhtub treeningutesse täie tõsidusega. Ta ei taha mingil juhul 500 g pärast kaalumisel kaotada.

Katsumused pole selleks nädalaks läbi. Võistlejad peavad veel kord läbi jooksma sama distantsi, mis paar päeva tagasi, kuid koos seljakotiga, millel on raskust kaotatud kilode jagu. Andrus O-le tähendab see 23,8-kilost ja Ingele 10,8-kilost seljakotti. Sel korral käib võistlus immuunsuse peale ning Jaanikal on reaalne võimalus oma tulemust parandada. Immuunsust peavad enda jaoks tähtsaks kõik peale Andrus O.

Võistluse võidab üllatuslikult Andrus P., sest ta võtab end kokku ja kõnnib 400 m distantsi tervelt minuti võrra kiiremini kui paar päeva tagasi. Ühes sellega on tal selle nädala kaalumisel immuunsus.

Kaalumistulemused ei too muutusi edetabelisse, mille tipus troonib endiselt Andrus O. ning viimasel kohal on endiselt Andrus P., kelle immuunsus tähendab, et joone alla jäävad Inge ja Jaanika. Kokku võetakse nelja peale alla kõigest 1,7 kg.

Jaanika aimab, et välja hääletatakse pigem tema. Andrus O. ei varja, et ta kahtleb Jaanika siiruses ning eelistab seetõttu Inget. Viimane fakt vapustab Jaanikat, kes on end alati pidanud siiraks ja otsekoheseks. Jaanika lahkub saatest võitlusvalmilt: „Minu jaoks pole võistlus Ingega lõppenud. Ma tahaks viimases saates olla temast saledam.“

Kaalukaotused:

Jaanika: -0,3
Andrus P: -0,3
Inge: -0,2
Andrus: -0,9

Viimased kolm võistlejat on Inge, Andrus O. ja Andrus P. Kaks nendest pääsevad finaali ja võistlevad omavahel 50 000 krooni nimel. Kes on need kaks, selgub järgmisel nädalal.

Võistlusplatsil ootasid kaalulangetajaid ka nende elusuuruses fotod, mis tehtud esimesel päeval ja kõigil oli võimalus visuaalselt hinnata, kui palju nad on maha võtnud. Ja pärast võistlust said kõik võimaluse oma „vana minaga“ hüvasti jätta ning pappkujud tükkideks lammutada.