Just see on põhjustanud õpetajate valediagnoosi, näitab USA-s Michigani ülikoolis läbi viidud uurimus, mis käsitles 12 000 last. Uuringu tulemused avaldatakse ajakirjas Journal of Health Economics.

Uuringu järgi on ADHD diagnoosi saanutest 60 protsenti ealiselt rühma noorimad. Sama kehtib koolis viiendas ja kaheksandas klassis, kus ADHD diagnoosi saamise võimalus on kaks korda nii suur, kui oled klassi nooremate hulgas.

Kuigi ravimeid ADHD diagnoosiga lastele kirjutavad arstid, on oma mõju ravile suunamisel kasvatajate ja õpetajate hinnangul, kes hindavad nooremate laste käitumist „halvaks“. Uurijad leiavad, et paljudel juhtudel on tegemist lihtsalt nooremate laste east tuleneva sotsiaalse või intellektuaalse ebaküpsusega.

Sageli arvatakse, et hüperaktiivsuse all kannatavad peamiselt poisid just oma käitumise ja aktiivsuse tõttu, kuid tegelikult hinnatakse poiste füüsilise liikumise vajadust sagedamini valesti. Uuringud on näidanud, et tegelikult on ADHD diagnoositud tüdrukutel 60% ning poistel 40% juhtudel.

Allikas: Expressen.se