Uuringud on näidanud, et kaheksa ema kümnest kasutavad vanu klassikalisi nõkse nagu „porgandid aitavad sul pimedas paremini näha“. Populaarsed toidupettused on ka: „juurviljade söömine muudab sind suureks ja tugevaks“ ning „spinat annab sulle musklid nagu Popeye´l (tuntud koomiksi- ja multifilmikangelane)“.

Paljud vanemad räägivad ka lastele akna taga sõitvat jäätiseautot nähes, et see mängib muusikat vaid siis, kui jäätised otsa on saanud.

3000 ema hõlmanud uuring näitas, et tavalised lapsevanemad valetavad oma võsukestele iga päev, julgustades neid nii sööma juur- ja puuvilju kui ka püüdes eemale hoida kihisevatest jookidest.

Neli vanemat kümnest tunnistas, et tunneb ka väikesi süümepiinu lastele valetamise pärast, kuid kuus kümnest ütles, et on jõudnud punkti, kus lihtsalt ei oska enam midagi muud teha.

Levinuimad toidupettused:

1. Juurviljade söömine muudab sind suureks ja tugevaks.
2. Porgandite söömine aitab sul pimedas näha.
3. Spinat annab sulle muskid nagu Popeye´l.
4. See ei ole puuvili, see on spordikomm.
5. Kui sa sööd õunaseemneid, kasvab sulle kõhtu õunapuu.
6. Magus mais aitab sul kasvada nagu hiiglasel.
7. Jäätiseauto mängib muusikat ainult siis, kui jäätis otsas on.
8. Hea küll, ära siis söö. Ma viskan selle prügikasti. (tagurpidi psühholoogia)
9. Kihisevad joogid muudavad su hambad tarretiseks.

Uuringu läbiviijate sõnul võib uue toiduaine tutvustamine väänikutele olla paras peavalu ning muuta söögikorrad päeva stressirohkeimaks osaks. Kuna lapsed peavad aga saama mitmekülgset toitu, polegi imestada, et vanemad veidi luiskama kipuvad.