Selleks, et asjas selgusele jõuda, palus Publik appi jumestaja Kaia Triisa, kes kõiksuguste ripsmete ja selle juurde kuuluvaga iga päev kokku puutub.

Publik ostis paljukiidetud ripsmetuši, mille kohta kuulus hirvesilmne Ameerika näitlejanna lubab, et see suisa miljonikordistab ripsmed. Tuši reklaamlehel seisab: “Ripsmed on tõeliselt lopsakad, neid oleks justkui rohkem, nad on kolm korda tihedamad…” Kas see kõik vastab tõele?

Appi tuli meile ka üsna pikkade ripsmetega modell, kellele Kaia püüab glamuursed ning paljukiidetud kolm korda tihedamad ripsmed teha. Mõeldud-tehtud!

Vaata, milline näeb modell välja ilma meigita!

Paraku…, nagu selgub, ei ole paljast tušist aga palju kasu. Kaia Triisa kinnitab, et reklaamis kasutatakse peaaegu alati kunstripsmeid, lisaks veel Photoshopi programmi, millega ripsmed erakordselt pikaks ja tihedaks muudetakse. Püüa palju tahad, selliseid ripsmeid nagu reklaamides, on ilma lisaabita võimatu saada. Ripsmetušš muudab pilgu küll kütkestavamaks ja ilusaks, kuid kulmudeni kaarduvad ripsmed jäävad unistuseks.

Vaata, milline näeb välja ainult ripsmetušiga värvitud silm!

Kaia räägib, et tema kasutab pidulikke meike tehes pea alati niinimetatud kunstripsme tutikuid. Kunstripsmetega on võimalik anda väga loomulik tulemus, samas ka väga dramaatiline ja ebamaine. Kunstripsmete puhul on kindel, et pruut võib nutta lahistada ja taevast võib sadada kasvõi pussnuge — silmameik püsib kaua värskena ja ripsmed on alati ilusad ja korrektsed. Ripsmetuššidel aga väga suurt vahet ei ole — osta 150- või 500-kroonine, tulemus sõltub ikkagi harja kujust, ripsmetuši tekstuurist, kasutamisest ning individuaalselt iga inimese oma ripsme kasvust. Tihedama harjaga saab endale tihedamad ja glamuursemad ripsmed, harvema harjaga aga loomulikumad. Üks ripsmetušš, mis võib sobida ideaalselt sinu sõbrannale, ei pruugi absoluutselt sobida sinule. Kõige tähtsam on leida sellest suurest valikust endale sobiv.

Vaata, milline on silm, millele on lisatud kunstripsmeid!

Kui lisada aga veel viimane kiht Photoshopiga, ongi tulemus üsna sarnane sellele, mida reklaamidest võib näha.

Vaata photoshopitud fotot!

Loo moraal: Alati ei tasu jääda uskuma reklaame, mis lubavad sulle igavest pimestavat ilu. Ja usu meid, ka välismaa staarid näevad hommikuti ilma meigita välja loppis ja paistes. Nad on samasugused inimesed nagu meie!